Itt vagyok

A 12 legcsodálatosabb ország, amit meglátogathatsz, ha el akarsz szabadulni a valóságból

 

Svájc

Valószínűleg senkit nem fog meglepetésként érni, ha azt mondjuk, hogy Svájc az egyik legcsodálatosabb ország a világon! Lehetetlenség nem érezni a kedves üdvözlést és könnyen el lehet veszni ebben az országban, ahol a béke uralkodik – Svájc magas hegyeivel, tavaival, elbűvölő faluival és a legkedvesebb embereivel azonnal elvarázsol.

svájc

Ausztrália

Ausztrália bővelkedik érintetlen tengerpartokban, így nem is csoda, hogy sokan nevezik a világ legszebb országának. De Ausztrália nem csak a szörfből és tengerparti városokból áll: az ország szívét az ausztrál vadon adja, amit mindenképp érdemes felfedezni, ha el akarsz szakadni a világtól.

ausztrália

Írország

Zöld, zöld és még több zöld. Írország egyszerűen lenyűgöző és hihetetlenül alulértékelt, ha azt vesszük, hogy a természetes szépségével olyan érzést kelt benned, mintha valóban magad mögött hagytad volna a valóságot. Az írek a világ legbarátságosabb emberei közé tartoznak, imádnak csevegni és utazókkal találkozni – szóval készülj fel és üdvözöld a helyieket!

írország

Skócia

Van oka annak, hogy miért forgattak le annyi filmet Skóciában – egész egyszerűen az egyik leglenyűgözőbb ország (vizuális szempontból mindenképp). Gondolj csak az érintetlen tájakra, mágikus mondákra és a drámai szakadékokra. Az északi féltekén barangolva Skócia az egyik legjobb választás az eltűnésre.

skócia

Nepál

Mint a világ hegymászó központja, Nepál természetéből fakadóan rendelkezik drámai és szürreális tájakkal, amelyek még a leglátottabb felfedezőt is megrészegítik. Emellett a világ egyik legolcsóbb országa is, szóval mindenképp írd fel az „eltűnős” listádra!

nepál

Norvégia

Egyetlen, a világ legcsodálatosabb országait felsoroló lista sem lehet teljes Norvégia nélkül – a természetjárók földi paradicsoma.

norvégia

Románia

Amíg nem ijesztenek meg az erdőben élő medvék, imádni fogod Romániát! Az Észak-Európában rejtőző Romániába korántsem érkezik annyi látogató, mint amennyinek kéne, pedig számos elképesztő kastélynak ad otthont.

románia

Németország

Németország egy hatalmas ország, rengeteg kiaknázatlan nyílt területtel. Minden egyes régió különbözik a másiktól, de az egyik kedvencünk mindenképp a déli Bajorország – lenyűgöző tájaival és számos fürdőhelyével.

németország

Dél-Afrika

Lehetetlenség nem fülig beleszeretni Dél-Afrikába. Egy igazi szafari, ahol kezdetét veszi minden – de számos más látni- és tennivaló akad még az országban, amiktől egy igazán ideális búvóhellyé válik a valóság elől.

dél-afrika

Peru

A híres Inca Trail hazája, Peru, biztosan már bekerült a radarodba… szóval mire vársz még?

peru

Malajzia

Délkelet-Ázsia számos fantasztikus tájnak ad otthont, de ha már választani kell egy igazán kiemelkedőt, mindenképp Malajziára esnek a választásunk (vitathatatlanul).

malajzia

Bosznia-Hercegovina

És végül, de nem utolsósorban egy igazi gyöngyszem (és sokak számára egy igazi meglepetés): Bosznia-Hercegovina. A turizmus még mindig nem kapott nagyon szárnyra az országban, úgyhogy érdemes még azelőtt ellátogatni, mielőtt a tömeg megjelenik – mert arról biztosíthatunk, hogy hamarosan ott lesznek a turisták hordái!

bosznia

 

World of Wanderlust