Itt vagyok

A 10 legdrágább ingatlan az USA-ban

 

A connecticuti Copper Beach kastély volt az Amerikai Egyesült Államok legdrágább otthona, amely 120 millió dollárért talált új gazdára előző hónapban. Az 50 hektáros területen fekvő birodalmat hamar megfosztották címétől. A Hampton-i ingatlant az egyik legjobb fedezeti alap igazgatója 147 millió dollárért vásárolta meg. Alább olvashatjuk a top 10 legdrágább amerikai ingatlant, amely több mint 90 millió dollárt ér.

10. New York-i One57 Skyscraper – 90 millió dollárért kelt el

Bill Ackman dollármilliárdos, aki a Pershing Square Capital Management CEO-ja és egy kisebb befektetési csoport vásárolta meg a One57 felhőkarcolóban található kétszintes penthouse-t. A lakásban 6 hálószoba található és 43 méter magasan van. A kilátás a Central Parkra nyílik. Az 1300 négyzetméteres lakás a 75. és a 76. emeleten található, és egy 20 méter hosszú medence, egy könyvtár is helyet kapott benne.

new-yorks-one57-skyscraper

9. Bel Air birtok – 94 millió dollárért kelt el

Gary Winnick bankár vette meg a historikus Bel birtokot a rajta található kastéllyal együtt, mindössze 94 millió dollárért, David Muroch-tól. A főépület 2668 négyzetméteres és 7 hálószobája, 20 fürdőszobája, garázs 15 autónak, medence pihenőházzal, teniszpálya, kosárlabdapálya is van benne.
8. Donald Trump Palm Beach-en található villája – 95 millió dollárért kelt el

Dimitry Rybolovlev vásárolta meg Donald Trumptól, még 2008-ban. A 6410 négyzetméteren elterülő otthonban még egy 50 autónak épült garázs is elfért. A ház az óceánra néz.

7. Los Altos völgyi kastély – 100 millió dollárért kelt el

Yuri Milner orosz befektető vásárolta meg ezt a francia stílusú ingatlant, amely a Szilikon Völgyben helyezkedik el. A 2800 négyzetmétere területről nem hiányozhat a medence és a teniszpálya sem.

mansion-los-altos-hills

6. New York City városháza – több mint 100 millióért kelt el

Qatar, mint ország vásárolta meg az épületet, hogy létrehozza első konzulátusát New York-ban. Az ingatlan 1904 négyzetméteres, és jelenleg egy galériának ad otthont.

5. Los Angeles, Fleur de Lys kastély – 102 millió dollárért kelt el

Több mint 4600 négyzetméteren fekszik a Fleur de Lys kastély, amely a Holmby Hills szomszédságában található. Egy komplett mozi, medence, teniszpálya és 9 autós garázs is van benne. Az előkelő Suzanne Saperstein adta el, egy titokzatos francia milliárdosnak, még 2014 márciusában.

4. Hamptons Real Estate – 103 millió dollárért kelt el

Ron Baron, a Baron Funds befektetőcég alapítója vásárolta meg a 40 hektáros, óceánra néző területet, amelyen akkor még nem is volt épület. Adelaide de Menil örökösnőtől és férjétől, Ted Carpentertől vásárolta meg.

hamptons-real-estate

3. Woodside California birtok – 117millió dollárért kelt el

A kastély 836 négyzetméteren fekszik és egy virginiai építész, Allan Greenberg munkája. Természetesen medence, 9 hektáros birtok és 360 fokos, Woodside hegyekre néző kilátás jár hozzá. 2012 novemberében vásárolta meg, a nevét titkoló legújabb gazdája.

2. Copper Beach Farm – 120 millió dollárért kelt el

Az 50 hektáros birtok az 1890-es évekig nyúlik vissza, amikor is egy fával kereskedő mágnás John Rudey tulajdona volt. A 12 hálószobás otthon, 1400 négyzetmétere lakótérrel, 650 négyzetméteres pincével és 550 méter hosszú bejáróval van ellátva. Füvesített teniszpálya, megszámlálhatatlan kert, almakert, üvegházak és 23 méteres, fűtött medence is helyet kapott a kinti területen.

1. East Hampton Home – 147 millió dollárért kelt el

Barry Rosenstein, a Jana Partners igazgatója lett az új tulajdonosa a 8 hektáros területen lévő otthonnak, ami 147 millió dollárjába került. Korábban Christopher H. Browne tulajdona volt.

east-hampton-home