Itt vagyok

7 jele annak, hogy még nem utaztál eleget

 

1. Még nem fedezted fel teljesen a saját országodat

Mind hallottuk már a “Szomszéd füve mindig zöldebb” mondást, és ez az utazással is így van. Ha kirándulni támad kedved, de esetleg pont nincs pénzed egy külföldi útra, nézz körül a saját országodban! Nyilvánvaló ötletnek tűnik, persze, de biztosan van még rengeteg olyan felfedezésre váró dolog itthon is, amit még nem láttál. Ne feledd, minden annyi, amennyit kihozol belőle!

2. Még egyszer sem tévedtél el

Ha nem tudsz felidézni egy alkalmat sem, mikor az utazásaid során tanácstalanul néztél körbe, mert fogalmad sem volt arról, hogy merre jársz, akkor még biztosan nem utaztál eleget. Az utazás ugyanis egy hullámvasút, van benne jó és rossz, helyes és helytelen, és ha nem éled végig minden állomását, nem is tanulhatsz belőle igazán!

IMG_9104

3. Ha még nem engedted, hogy egy utazás megváltoztasson

Ha még egy kezeden meg tudod számolni a válaszaidat arra a kérdésre, hogy “Téged hogyan változtatott meg az utazás?”, akkor még nem utaztál eleget. Persze nem olyan válaszokról beszélünk, mint például a “Lebarnultam.”, egy igazi utazó ugyanis akár órákig is képes sorolni azokat az élményeket, amelyek valamilyen formában megváltoztatták őt.

4. Még senkit nem inspiráltál utazásra

Ha eleget utazol annyira szerelmes leszel majd az élménybe, hogy több embert is utazásra fogsz inspirálni. Nem kell ennek feltétlenül egy blogon keresztül történnie, ha eleget beszélsz az élményeidről, és elég fotót mutatsz, a lelkesedésed garantáltan másokat is arra fog ösztönözni, hogy felfedezzék a Világot!

5. Ha még nincs nemzetközi baráti társaságod

Egy igazi utazóknak a nap minden órájában van egy ismerőse, akivel online beszélhet, hiszen már annyi felé volt, és annyi helyről vannak barátai, hogy valahol biztosan “délután öt óra van”. Ha még nincsenek külföldi barátaid, ideje, hogy kilépj az ajtón, és szerezz párat!

6. Ha még nem írtad meg és írtad át az utazós-listádat

Ha az egyik kedvenc hobbid, hogy az utazós bakancslistádat szerkesztgeted, tudod, hogy krónikus utazó vagy. Talán ironikusnak tűnhet, hogy minél több felé utaztál már, annál inkább úgy tűnik, mintha semmit sem láttál volna még a világból, hiszen az utazásaid során mindig új helyeket kell feltétlenül felírnod a listádra, azért megéri egyszer-egyszer kipipálni egy-két helyet!

7. Ha még nem adtad át magad teljesen a pillanatnak

Ha egy olyan alkalmat sem tudsz felidézni, amikor teljesen elvesztél a pillanatban, akkor biztosan nem utaztál eleget. És hogy honnan tudod, hogy átéltél-e ilyen pillanatot? Ha becsukod a szemed, és vissza tudsz emlékezni az illatokra, a zajokra, a szél zúgására, akkor valamikor, valahol már teljesen átadtad magad az élménynek. Ha nem emlékszel ilyenre, nyomás, és utazz!

 

World of Wonderlust