Itt vagyok

3D nyomtató

 

Tudom, hogy nehéz elhinni, főleg a régebbi generációknak, hogy létezik ilyen technológia. Hihetetlen, hogy volt olyan időszak, amikor a számítógép fogalma egyenlő volt egy science fiction film kellékével. Majd később valósággá vált és az emberiség megfelelő tudásának köszönhetően képesek voltak asztali gépeket, majd papírnyomtatókat kreálni.
Mostanra már hordozható számítógépeink, tableteink és okostelefonjaink vannak; és képesek vagyunk 3D-ben nyomtatni. Igen, jól hallottad, 3D-s tárgyakat lehet ma már otthon nyomtatni. Elfelejthetjük azt az időszakot, amikor képeket nyomtattunk, ahhoz hogy megtaláljunk valamit az üzletben vagy felépíthessünk dolgokat. Ma már lehetséges, hogy csak kinyomtasd a nyomtatóból azokat az alkatrészeket, vagy tárgyakat, amelyekre szükséged van.
Hogy is működik ez? Lássuk: a 3D nyomtatást más néven, additív gyártásnak nevezzük. Rétegről rétegre hozza létre a rétegeket. Alapvetően egy számítógép irányítja a nyomtatót, hogy milyen sorrendben adja az anyagokat egymáshoz, a kért objektum elkészítéséhez.

A 3 dimenziós nyomtatók számos anyagot és folyamatot képesek alkalmazni. Az egyik ilyen nyomtatófej, folyós műanyagot használ építőanyagként. Amikor a számítógép elküldi a jeleket a nyomtatónak, akkor egy speciális módszer segítségével elkezdi csepegtetni a folyadékot; majd ultraviola fény segítségével megszilárdítja az anyagot. Vannak olyan 3D nyomtatók, melyek a nyomtatás során melegítik fel az anyagot és kihűléskor szilárdul meg.
Nem elég csak beszélni a 3D-s nyomtatásról, látni kell az elkészült tárgyakat, ahhoz hogy díjazni tudjuk ezt a technológiát. Íme, néhány kép:

3D-Printers-on-Amazon1

3D-Printers-on-Amazon-1

3D-Printers-on-Amazon-2

3D-Printers-on-Amazon-3

3D-Printers-on-Amazon-4

3D-Printers-on-Amazon-5

3D-Printers-on-Amazon-6

3D-Printers-on-Amazon-7

3D-Printers-on-Amazon-8

3D-Printers-on-Amazon-9

 

Fun Of Art