Itt vagyok

11 dolog, amit nem tudtál Karl Lagerfeldről

 

Fendi. Chanel. Karl Lagerfeld. Nem, nem az idei must-have márkákat sorolom. Arról az emberről beszélek, aki mindezek mögött áll: Karl Lagerfeld. Lagerfeld megjelenése az abszolút divatmesterként él mindenki fejében. Magas gallér, lesimított haj, hatalmas ajkak, sötét szemüveg. 81 éves korára, Lagerfeldet a modern divat géniuszaként ismeri a világ, és éppen most éri el karrierje csúcsát.

A divat nagyköveteként jól egyensúlyozik számtalan feladata között, mint munkája a Chanelnek és a Fendinek, saját márkájának fejlesztése, valamint az állandó fotózási és illusztrációs megbízások.

Ezen héten úgy döntöttünk, hogy leleplezünk néhány olyan tényt róla, melyekről biztosan nem tudtok. Itt van 11 kevésbé ismert tény Karl Lagerfeldről.

karl-lagerfeld-bed

11. Karl Lagerfeld egy jegyzetfüzetet tart az ágya mellett, mert általában a legjobb ötletei reggel, ébredés után vannak.

anita-briey-1-690x342-1

10. Karl Lagerfeldet imádják az alkalmazottai. Anita Briey, Karl műtermi igazgatója, már 50 éve a márkánál van. Még a 60-as években gyakornokként kezdett el Karllal dolgozni.

karl-lagerfeld-fragrance

9. Mindenkinél lehet egy kicsi Karl Lagerfeldből, hiszen nemrég adott ki egy amerikai üzletben (Macy’s) saját parfümöt, ami ma már mindkét nem számára elérhetővé vált. A zöld virágos illat, pézsma és borostyán alappal, Karl szerint „divat az orrnak”.

karl-lagerfeld-hm

8. Karl Lagerfeld az H&M egyik kollekciójának alakításában is részt vett. A kollekció percek alatt elkelt. Nos, ezen nem lepődtünk meg!

karl-lagerfeld-ipad

7. A designer és divat diplomák a paranoiásoknak valók. Lagerfeld soha be sem tette a lábát egyetlen divatiskolába sem. Arra is gondolt, hogy illusztrátor vagy portrékészítő lesz mielőtt beállt a divatszakmába. A mai napig készít skicceket, melyek az iPad-én egy könyvtárba ment le.

karl-lagerfeld-piano

6. Lehetsz gazdag, híres és sikeres, de ez ne akadályozzon meg abban, hogy legyenek álmaid. Lagerfeldnek például minden vágya, hogy megtanuljon zongorán játszani.

karl-anna-wintour-690x461

5. Egy ilyen nagyhatalmú ember semmiképp nem tudja elkerülni a konfliktusokat: 1993-ban, az amerikai Vouge főszerkesztője, Anna Wintour miatta sétált ki a milánói divathét egyik bemutatójáról, amikor Karl sztriptíz táncosokat és egy felnőttfilmes színésznőt, Moana Pozzi-t kérte fel modellkedni a Fendinek.

karl-working

4. Neked és nekem a szerelem, a technika, a szocializáció és az étel az élet velejárói. De Karlnak ezek a dolgok csak néhánynak számítanak a sok közül, melyek nélkül tud élni. Azt hiszem, ez történik az emberrel, ha igazán sikeres, és nincs arra ideje, hogy ilyen „apróságokkal” foglalkozzon.

karl-lagerfeld-cat-690x476

3. Tudtad, hogy Lagerfeldnek macskája van? Talán tudtad, de azt biztos nem, hogy ez a cica egyszer Baptiste Giabiconi-jé volt. Karl Lagerfeld vigyázott rá egy darabig, amíg Baptiste nyaralni volt, és nem is adta vissza, miután a jogos tulajdonos visszatért.

karl-paris-690x458

2. Már többször is elképzeltem egy Karl Lagerfeld által komponált fotózást a festői Bora Borával vagy Prága nyüzsgő utcáival a háttérben – de biztosan nem egy könyvesboltot! Emiatt valószínűleg te is meg fogsz lepődni, ha eláruljuk, hogy Karl összes kampánya egy Párizs 7. kerületében lévő könyvesboltban készült.

karl-lagerfeld-skeches

1. Manapság ilyen idős korára senki sem várná el tőle, hogy hagyományos papírra készítse elképesztő skicceit – de most persze Karl Lagerfeldről beszélünk. Már két évtizede egy Shu Uemura által külön a számára készített piros szemhéj festéket használ, hogy elkészítse vázlatait.

 

Luxury Launches