Itt vagyok

10 város a kreatív embereknek

 

Amennyiben új színteret keresel kreativitásod kibontakoztatására akkor a következő 10 várost ajánljuk:

1

1. Amszterdam, Hollandia

Amszterdam, Európa válasza a szabad gondolkodásra. Míg van egy hírneve arról, hogy túl szabadelvű addig még is ha itt jár az ember, meglepődve veszi észre, hogy a helyiek nem annyira radikálisak mint a turisták falkái. Az biztos, hogy több szabadság van itt, mint a legtöbb városban és ez vezet ahhoz a dobozon kívüli gondolkodáshoz, amit nem kaphatsz meg akárhol. Így válik Amszterdam az egyik legjobb várossá a kreatív emberek számára.

2. Berlin, Németország

Az itt élő emberek sokfélesége ellenére, Berlin híres arról, hogy erősen támogatja a kreatív szabadságot. Sok vállalkozó költözik is Berlinbe, hogy kipróbálják a szerencséjüket ebben a felemelkedő színtérben, vagy csak hogy megtalálják saját kreativitásukat egy városban, ami aktívan támogatja az ilyen törekvéseket.

3. Austin, Texas

Austin a dél kreatív központja. Minden fajtája megtalálható itt a művészeknek, akik közül sokan életvitelszerűen is itt tartózkodnak. Zenészektől az ételszállító vállalkozásokig, nincs semmilyen határa a kreativitásnak Austin, Texasban.

2

4. Stockholm, Svédország

Stockholm egyre gyorsabban válik Európa egyik kulcs feltörekvő városává. A Skype parancsnoksága is itt van és egy sor egyéb befolyásos cég kel életre folyamatosan. A kreativitás egyetlen határa Svédország magas költsége, ugyanúgy, mint más Észak Európai országokban is.

5. Cape Town, Dél Afrika

Carpe Town vibrálása leírhatatlan. Sok kreatív fiatal él itt és a helyszín nagy extrája hogy az ember bármikor visszatérhet a természetbe ami egy nagyszerű kreatív „kijárat” .

6. Tokió, Japán

Japán legnagyobb városában a kreativitás minden fajtája nyüzsög, de leginkább a technikai vállalkozások és persze a méltán híres tokiói divatvilág. Megszámlálhatatlan mennyisége van itt az inspirációnak. Minden sarkon találkozhatunk valami újjal, így lesz ez egy város, ahol bármi lehetséges.

3

7. Melbourne, Ausztrália

Ausztrália minden nagyobb városának különböző vibrálása van és ez igaz Melbournere is. Merlbourne esetében, ez a kreatív szabadságról szól. A város magába öleli a kreativitás minden formáját, így találhatsz itt pl. rengeteg apró butikmárkát és nagyszerű kis kávézókat hatalmas sikersztorival a háttérben.

8. London, Egyesült Királyság

Londont erős multikulturális érzete teszi az egyik legeklektikusabb és inspirálóbb várossá az egész világon. Fejjel egyenest kell mennünk London központjának vagy kelet London szociális színterének, hogy lépést tudjunk tartani a mindenség gyors ütemével.

9. New York, NY

Ó, a nagy alma! Nincs még egy olyan város, ami ennyire jól képviseli a korlátlanságot. New York azonban extrémen versenyképes és harcos is, tehát semmiképp sem való a félénk szívűeknek.

10. Párizs, Franciaország

Végül, de nem utolsó sorban a szerelem városa. Párizs minden sarka túlárad a bájtól és romantikától, de a kreativitás ama fajtája, ami általában Párizsba vezet, az nem más, mint a divatvilág. A divattervezők biztosak lehetnek abban, hogy nincs még egy város, ami Párizshoz fogható lenne… de mikor is volt ez titok?!

 

via World of Wanderlust.