Itt vagyok

10 lenyűgöző ablakülős szoba

 

A következőkben 10 ablakülős szobát szeretnénk bemutatni Nektek, amik talán könnyebben meghozzák a kedvet a közelgő időjáráshoz.

Nappali kilátással

Kezdjük nagyban! Ez a csodálatos nappali Seattle-ből nemcsak egy esztétikus sarokülővel, de elképesztő kilátással is bír. Ha otthon nincs is ilyen kilátásunk, ne mondjunk le egyből egy ilyen kényelmes fekhelyről. Néhány puha párna, egy-két dísznövény, egy kis asztal a jegesteának vagy egy jó könyvnek, és máris kész a tökéletes pihenősarok.

Living-room-window-seat-with-a-scenic-view

Egy New York látképére nyíló kilátás mindig fantasztikus, pláne ha kényelmes párnák emelnek minket ebbe a magasba. A design asztalka pedig csak még jobban fokozza a szoba hangulatát.

New-York-penhouse-window-seat-with-a-view

Ablakülők a hálószobában

Semmi sem fogható egy kilátással rendelkező hálószobához. Ha az alváshoz szánt terünk nem túl nagy, érdemes ablakülőt választani, mert amellett, hogy egy ilyen kilátás bővíti a teret, még le is tudunk ülni anélkül, hogy kerülgetnénk egy kanapét vagy egy fotelt. Az alábbi képen a meleg, semleges színek egy igazán különleges atmoszférát teremtenek. Kényelmes elrendezés lehet, ha a párnákat egy oldalra rendezzük, így a lábunkat is ki tudjuk nyújtani, és egy jó könyv társaságában elfeküdni.

Window-seat-in-an-earthy-bedroom

Ha valaki olyan szerencsés, hogy hatalmas ablakkal felszerelt nagy hálószobája van, akkor hozza ki belőle a legtöbbet. De ne felejtsük el, hogy a kevesebb néha több! A lenti hálószoba előkelősége is az egyszerűségből fakad. Helyezzük a párnákat az ablakkal párhuzamos sorba és élvezzük a pihenést.

Expansive-master-bedroom-with-a-window-seat

Ha a hálószobánk se sarokablakkal, se széles kilátással nem rendelkezünk, akkor sem kell lemondanunk az ablakülő nyújtotta élményekről. A különböző anyagok és textúrák használatával bármilyen hangulatot elérhetünk, így érdemes ezekre odafigyelni a párnák választásakor.

Window-seat-in-a-room-with-a-view

Viszont, ha lélegzetelállító kilátással rendelkezünk, hagyjuk, hogy érvényesüljön, és helyezzük azt a középpontba. Figyeljük meg, hogy a következő szobában a párnák elrendezése, hogyan keretezi a kilátást, és a huzatokon megjelenő föld színekkel hogyan tükrözik vissza a természetet az ablak ezen feléről.

Contemporary-bedroom-with-a-view

Egy ablakülőnek nem kell feltétlenül hosszúnak lennie ahhoz, hogy kényelmes is legyen. Egy beépített szekrény részeként egy kis ablak is emelheti a szobánk enteriőrjének fényét. Ez a San Fransisco-i penthouse-ban található háló jól ötvözi a kényelmet az esztétikummal a tökéletesen illeszkedő textíliák harmóniájával.

Sleek-window-seat-in-a-modern-bedroom

Egy kényelmes sarok a konyhában

Azt gondolhatnánk, hogy a konyha nem igazán alkalmas hely egy ablakülő elhelyezésére, de pont ettől lesz annyira különleges. És ha a konyhádból olyan kilátás nyílik, mint ebből a New York-i lakásból, miért is ne ünnepelhetnéd meg azzal, hogy leülsz elé. Színes és mintás párnák használatával pedig nemcsak az ablakodat öltöztetheted fel, de a konyhád stílusába is új színt vihetsz.

New-York-kitchen-with-a-window-seat

A legutolsó általunk bemutatott ablakülő igazán különleges. Talán a boltíves ablaktól, talán a függönytől, a szőrös párnától vagy attól, hogy ez az önmagában is különleges ülőhely egy extrán különleges miliőben található.

Two-views-of-a-window-seat-in-an-earthy-modern-kitchen

Reméljük ez a mai összeállítás segített abban, hogy kedvenc helyeitek ezután kényelmes menedékké alakuljanak, és így talán már a nyár elmúlása sem tűnik olyan borzasztónak.

 

Decoist