Itt vagyok

Vessen egy pillantást a Pininfarina 22 méteres fóliázható hipercsónak koncepciójára, amely szó szerint képes “repülni” a víz felett

A Pininfarina Nautical a Carkeek Design Partners tervezőstúdióval egy újabb megajachtot ad a világnak, hogy megtervezzék a Persico F70-et – egy teljesen fóliázható, 22 méter hosszú „hipercsónakot”.

csónak 2

A karbon-kompozitból készült, könnyű, 22 méteres, egyedi aerodinamikai sziluettel rendelkezik, amely elősegíti a nyaktörő cirkálást. A legújabb technológiát pazar lakóterekkel ötvözi, így zökkenőmentesen használható regatta versenyzőként és napi vitorlázóként is.

csónak 3

Ezen kívül innovatív, visszahúzható szárnyakkal és a kormánylapáton lévő felvonókkal is fel van szerelve, amelyek lehetővé teszik, hogy minimális húzással átrepüljön a vízen. Holisztikusan szólva, kialakítása hasonló a nemrégiben a 2021-es Amerika Kupán szereplő AC75 fóliázó egytestű hajókéhoz, amint azt a csapat is megállapította.

csónak 4

A teljesítményt és a kezelhetőséget segítő speciális szoftverrel (CFD és VPP) felszerelt hipercsónak mindössze 10 csomós széllel képes teljes repülési módot elérni, és sebesség szempontjából „ultragyors”. A hajó belsejében egy sor „szerkezeti gyűrű” található, amelyek kiemelik a hajó hosszát és szélességét, valamint luxus berendezési tárgyakat és felszereléseket.

csónak 5

A Pininfarina vezető jachttervezője , Daniele Mazzon ezt kommentálta: „Az F70-en a Carkeek hidrodinamikai szakértelmét egyesítettük az elmúlt 50 év során a saját szélcsatornánkban kifejlesztett aerodinamikai know-how-val, miközben hozzátette: Valójában a belső terek nyitott terek egy sor szerkezeti gyűrűvel, perspektivikus illúziót keltve, amely kiemeli a hajó hosszát és szélességét, és kifejezi a napi vitorlázás és a versenyzés iránti kettős szenvedélyt.”

Hasonlóan megjegyezve Marcello Persico, a Persico Marine elnöke kijelentette: „Nagyon örülünk, hogy a 2017-es sikeres Wally Cento után ismét együttműködhetünk a Pininfarinával. Egy nagyszerű csapat létrehozása a legjobb bevezető a piacra egy alkalmas hajó számára. története, ahogy a Persico F70 projekt javasolja. Egy ilyen mesterséghez a legmagasabb szintű tervezés, kiváló technológia és építési szakértelem, valamint a legjobb tervezők szükségesek: szilárd partnerséget építettünk ki ennek az ambiciózus célnak az elérése érdekében.”

Végül Shaun Carkeek, a Carkeek Design Partners vezető tervezője megjegyezte: „Az F70 példa nélküli hajó lesz. Az IMOCA60-on lévőkből származó fóliákat a kormánylapáton lévő felvonók segítik majd, akárcsak az AC75-eken. Így a hajó mindössze 10 csomós széllel érheti el a teljes repülési módot anélkül, hogy a hajótest hátszél oldalára támaszkodna. Sőt, a fóliák teljesen visszahúzhatóak lesznek, hogy az F70 könnyen dokkolhasson.”

Lélegzet-visszafojtva várjuk a Persico F70 bemutatását!

Forrás: luxurylanches.com