Itt vagyok

Új hullám, új élvezet

 

Ha valamilyen nagyköveti címet kellene választanom magamnak, a budapesti újhullámos kávézók e posztjára nagyon szívesen pályáznék.

Az úgynevezett újhullámos kávézók megjelenése előtt is nagy kávéfogyasztó voltam, de azt az időszakot ma már sötét középkornak nevezném, a túlpörkölt kávészemek, a középszerű tej és a személyzet szakértelmének hiánya miatt.

Mára már én is, mint fogyasztó megpróbáltam minél több elméleti tudást megszerezni szeretett reggeli elixíremről, hogy amikor kedvenc baristáim elmondják, hogy éppen milyen pörkölésű kávéból főzik le a kávémat, nagyjából tudjam, hogy miről beszélnek.

photo-2-3-300x275

Igazán szerencsések vagyunk, hogy Budapest ennyire pozitívan reagált ezeknek a helyeknek a kialakulására és sokaknak fontos a minőség ezen a téren is. Már van olyan utca, ahol 3 ilyen hely közül választhatunk. A bőség zavara.

Ha csak negyed órám van egy nap kiszabadulni az irodából egy-egy határidős munka alatt, akkor az biztos, hogy a kedvenc kávézómba vezet. Már abban a kivételezett helyzetben vagyok – enyhe függőségemet alátámasztva -, hogy a baristáknak csak az a kérdése, hogy elviszem, vagy helyben fogyasztom a kedvenc lattemat. A kávé tökéletes, a tej minőségi és a baristák felkészültsége és személyes varázsa is magával ragadó.

photo-1-3-256x300

Én igazából továbbra is csak szurkolni tudok minden ilyen szellemiségű helynek, akik akarva akaratlanul azt tűzték ki célul, hogy minőséget szervírozzanak a betérő vendégeknek, megváltoztassák a kávéról addig kialakult tévhiteket és Budapestet újra a kávézás kultikus helyévé emeljék.

 

Stylove