Itt vagyok

Thai Wrap recept

 

Hozzávalók 2-4 főre:

  • 2 tortilla
  • Csilis-fokhagymás szósz (recept alul)
  • 200 g felaprózott római kel
  • 2 csirkemell csíkokra szelve és megsütve
  • 100g reszelt sárgarépa
  • 1 uborka gyufaméretűre vágva
  • 4 friss bazsalikomlevél
  • 4 friss mentalevél
  • 1 evőkanál felaprózott mogyoró
  • édes-savanyú szósz (recept alul)

spring-roll-wraps_04-27-14_2_ca

Elkészítés:

Helyezzük magunk elé a tortillákat és ez egészet vékonyan kenjük be a Csilis-fokhagymás öntettel. Következő lépésként szórjunk rá a római kelből, a reszelt répából és tegyünk rá 2-2 levél bazsalikomot és mentát. Ez után jönnek a csirkemell csíkok és az uborka, majd öntsünk rá az édes-savanyú szószt.

spring-roll-wraps_04-27-14_3_ca

Hozzávalók a Csilis-fokhagymás szószhoz:

  • 100 g krémsajt
  • 20 g Csilis-fokhagyma öntet

spring-roll-wraps_04-27-14_5_ca

Elkészítés:

Egy kis tálba keverjük össze a hozzávalókat és kész is!

spring-roll-wraps_04-27-14_6_ca

Hozzávalók az Édes-savanyú szószhoz:

  • 50 g mogyoróvaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1,5 evőkanál víz
  • 1 evőkanál rizsecet
  • ½ teáskanál Csilis-fokhagymás öntet

spring-roll-wraps_04-27-14_7_ca

Elkészítés:

Az összes hozzávalót tegyük be egy közepes méretű tálba és keverjük addig, ameddig homogén keveréket nem kapunk. Rögtön használjuk fel!

spring-roll-wraps_04-27-14_8_ca

spring-roll-wraps_04-27-14_4_ca

 

The Cozy Apron