Itt vagyok

Távol a hang- és fényszennyezéstől, és csak egy rejtett völgyből érhető el – Szaúd-Arábia luxus hegyvidéki üdülőhelyet épít

A szaúd-arábiai Red Sea Development Company (TRSDC) a magával ragadó élményeket egy teljesen új szintre emeli. A cég nemrég bemutatta az ország új hegyi üdülőhelyének tervezési terveit, és ez enyhén szólva is elképesztő!

A találóan “The Desert Rock Resort”-nak nevezett koncepció magában foglalja egy luxusszálloda sziklahegyré faragását a leendő vendégei számára a világ legdrámaibb sivatagi tájain. A Vörös-tenger projekt (TRSP) része, és Szaúd-Arábia egyedülálló természeti szépségét és nabateusi örökségét hivatott ünnepelni.

John Pagano, a TRSDC vezérigazgatója ezt kommentálta: „A Desert Rock projekt kezdete óta a luxust, a fenntarthatóságot és a vendégeink magával ragadó élményét ötvöző fejlesztés volt a középpontjában”, miközben hozzátette. „Alig várjuk, hogy üdvözölhessük a vendégeket, hogy jól érezzék magukat ezen az egyedülálló szálláshelyen.”

A közelében található gyönyörű hegyekből, vulkánokból és wadisokból ihletet merítve a Desert Rock üdülőhely 48 villával és 12 szállodai lakosztállyal fog rendelkezni. Panorámás kilátást nyújt az érintetlen környezetre, valamint a legmodernebb létesítményeket, köztük egy világszínvonalú gyógyfürdőt és fitneszközpontot, távoli étkezőhelyeket, valamint egy lagúna oázist.

Chad Oppenheim, az Oppenheim Architecture alapítója , a koncepció mögött álló tervező- és tervezőcég hozzátette: „A Desert Rock soha nem látott lehetőséget kínál a vendégeknek, hogy fizikailag és metafizikailag kapcsolatba kerüljenek az egyik legdrámaibb sivataggal. tájak a világon. Az üdülőhely megtervezésekor az volt a fő szándékunk, hogy a földterülettel építsünk, ne azon, és ügyeljünk a lenyűgöző természeti elemekre, amelyek már léteznek a helyszínen, felerősítve annak természeti szépségét.”

A sziklás környezetbe teljes mértékben beépülő üdülőhely építészete a természeti táj markáns sziluettjének megőrzésére törekszik, lehetőség szerint természetes anyagok felhasználásával. A szerkezetet úgy tervezték, hogy megszerezze a legmagasabb vezető szerepet az energia- és környezettervezési (LEED) tanúsításban, és az energiafogyasztás csökkentésére és a natív flóra regenerálására fejlesztették ki.

Az első szakasz részeként a koncepció 16 szállodát foglal magában, amelyek várhatóan 2023-ra készülnek el. A végső befejezéssel 2030-ra a desztináció 50 üdülőhelyet foglal magában, amelyek 22-ben akár 8000 szállodai szobát és több mint 1000 lakóingatlant kínálnak. szigetek és hat szárazföldi helyszín.

A Desert Rock Resort építése már 2021 júliusában elkezdődött, és várhatóan 2022 végén fogadja az első vendégeket. Nagyon izgatott?

Forrás: luxurylaunches.com