Itt vagyok

Színes papírrepülők díszítik a Fendi kirakatait

 

Az egyik olasz divatház, a Fendi visszavisz minket a gyerekkorunkba. Sokszor hajtogattunk mi is repülőt egy darab papírból, amit aztán eldobtunk és kíváncsian figyeltük, hogy hol fog leszállni; egészen addig, ameddig meg nem jelentek az okostelefonok és az Xbox. A Fendi bejelentette, hogy együttműködik az olasz művészpárossal, ’Blue and Joy’-jal, akik elkészítik a papírrepülő installációkat a boltok kirakatába, így gyermeki boldogsággal vásárolhatnak az emberek a Fendi üzleteiben, világszerte.

fendi-blue-and-joy-3-690x459

fendi-blue-and-joy-9

Fabio és Daniele, a két művész ’Blue and Joy’ néven dolgozik együtt már 2005 óta. Ketten együtt már több mint 800 színes repülőt hajtogattak meg, melyeket ki is állítottak több helyen, például a milánói Triennale Múzeumban és a Palazzo Reale-ben, Nápolyban. A papírrepülők fémből készülnek. A Berlinben dolgozó páros, alumíniumból vágja ki a darabokat és kézzel adják meg a végső formát nekik, így olyan formát kapnak, mintha papírból készítették volna őket. Utolsó lépésként, különböző színű festékkel fújják be a fémrepülőket.

fendi-blue-and-joy-6

Ettől a hónaptól kezdve, a repülőkből álló installációk kikerülnek az üzletek kirakatába, de összesen 27 Fendi store-ban lehet majd találkozni velük. Az elsőt landmarki boltban, Hong Kongban állították ki, ami a legújabb üzlete a Fendinek. Milánó, Párizs, München, New York, London, Prága, Tokió, Peking, Tajpej és Szöul lesznek a következő állomások.

fendi-blue-and-joy-4

fendi-blue-and-joy-5

 

Luxury Launches