Itt vagyok

Szaúd-Arábia trónörököse, Mohammed Bin Salman (MBS) egy 11 kilométeres mesterséges csatornát épít, amely a Vörös-tenger partját világítja majd meg, és 130 ezer lakosnak ad majd otthont.

Egy fényes csillag fogja bevilágítani az érintetlen Vörös-tengert, és Marafy a neve. Ez a csillogó, 11 km hosszú, 100 m széles városi vízi folyosó megváltoztatja Észak-Dzsidda arculatát egy olyan vízi útvonallal, amely a városi élet megtestesítőjévé válik. A csatorna menti sétányoktól a több lakó- és kereskedelmi negyedig több mint százezer lakos fog élni ebben az ember alkotta utópiában. A több millió dolláros projektet a ROSHN Group, Szaúd-Arábia legmegbízhatóbb, több eszközosztályba tartozó ingatlanfejlesztője és a PIF fogja megvalósítani.

ROSHN villák.

A hajózható csatorna az első a maga nemében az olajban gazdag országban, amely több mint 130 000 lakosnak ad helyet, és a fejlesztést számos úton lehet élvezni. David Grover, a ROSHN Csoport vezérigazgatója kiemelte a Marafy jelentőségét Szaúd-Arábia 2030-as jövőképének megvalósításában: “A MARAFY az ingatlanfejlesztési ágazatban fog változást hozni, felemeli a régió fejlődésének színvonalát, növeli az életminőséget, és hatalmas hatást gyakorol Dzsiddában” – mondta Grover, hozzátéve, hogy ez lesz az egyik “ikonikus projekt, amely Dzsiddát minden szempontból a világszínvonalú célpontok térképére helyezi”.

ROSHN vezérigazgatója, David Grover

Az olyan nagyvárosokhoz hasonlóan, mint Chicago, Stockholm, Hamburg és London központja, ez a csatorna egy olyan vízparti területet fog biztosítani, amely növeli az életminőséget, és egy észbontó ingatlan- és fejlesztési oázist hoz létre. A Marafy több különálló kerületet fog magában foglalni, amelyeket a városi vízi folyosó köt össze anélkül, hogy a város kulturális és építészeti örökségét eltávolítaná. A homlokzatokat a dzsiddai régió történelmi formatervezései inspirálják majd, modern formanyelvvel ötvözve.

A Marafy-csatornán a Roshn meglévő integrált lakóépületfejlesztése, az Alarous is helyet kap. Az intermodális közlekedési rendszer beépítése, beleértve a vízi taxikat, buszjáratokat, egy külön erre a célra kialakított Vörös Metróvonal állomást, valamint a csatorna közvetlen összeköttetését az Abdulaziz Királlyal, erősíteni fogja Dzsidda regionális csomópontként betöltött pozícióját.

Forrás: luxurylaunches.com