Hozzávalók:
- 225 g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 200 g sótlan vaj
- 200 g barna cukor
- 100 g kristálycukor
- 2 tojás
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 125 ml tej ½
- 150 g, plusz 50 g apróra vágott csokoládé
- 50 g mogyoróvaj
- 50 g csokoládé chips
- 50 g földimogyoró
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyünk egy pár sütőpapírt a tepsi aljára.
Egy közepes méretű tálba, keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a csipet sót, majd tegyük félre.
Egy másik tálban egy spatula segítségével keverjük össze a vajat, a barna cukrot és a kristálycukrot. Akkor jó, ha már krémes állaga van. Adjuk hozzá a tojásokat és jól keverjük össze. Következő lépésként öntsük bele a vaníliakivonatot. Ez után, lassanként keverjük hozzá a tejet.
30 percig pihentessük a keveréket.
Lassan adagoljuk a tésztához a száraz hozzávalókat és a csokidarabokat forgassuk bele a tésztába.
Egy kanál segítségével csípjünk a tésztából és tegyük rá az előkészített sütőpapírra. Ezt ismételjük addig, ameddig el nem fogy a tészta. Süssük 12-14 percig, hogy aranybarna legyen. Hagyjuk teljesen kihűlni a kész sütiket!
Vízgőz felett melegítsük fel a csokoládé chipset és a mogyoróvajat. Egy villa segítségével keverjük össze. A kész krémet öntsük rá a sütikre és szórjunk rá földimogyorót!
The Cozy Apron