Itt vagyok

Randevú = Pezsgős állásinterjú! Van-e igényünk az igényességre?

 

„Úristen, randira hívott! Mit vegyek fel? Hogyan legyen a hajam? Nincs egy göncöm se! Melyik cipő legyen? Szoli, köröm, bőr, parfüm, lakás…”

Ne picsogj! Húzz fel egy dögös ruhát, ami kényelmes és irány a randi. Érezd jól magad és éld meg a pillanatot. Ha nem jött össze, ne sopánkodj. Akad más. A mai világban, amúgy is túl sok Nagy-Ő rohangál. Ha megvan a célszemély, csak egy dologra koncentráljuk. Arra, hogy legyünk nyugodtak, adjuk önmagunkat és ne görcsöljünk rá túlságosan, mert annak megisszuk a keserű levét később, amikor a makacsul hallgató telefon mellett, megszámlálhatatlan mennyiségű időt töltünk el. A helyszín, sokaknak nagyon fontos tényező. Kellemes legyen a légkör, legyen benne csendes sarok, ahol meghitten tudunk beszélgetni, és a többi vendég ne hallja jobban romantikus duruzsolásunkat, mint az akinek szánjuk, a csábító szavakat. Egyetlen probléma van az ilyen helyekkel, hogy nagyon klisések. Életünk ezeregyedik randiján, nem mindig ugyanott akarunk elvérezni. Hódító hódítottak! Legyetek kreatívabbak! A hölgyek cipőiket csábításra veszik fel. Nem arra, hogy folyóparti kilométeres sétákra invitáljátok a macskakövön. Nyilván van benne rafinéria, mert a kiválasztott hölgyemény tuti a karodon fog csüngeni, nehogy hasra essen. Így közel kerülhetsz pihe puha bársonyos testének melegéhez. Az ilyen séták ugyan kellemesek lehetnek, és valóban intimebb egy kávézónál, és több a lehetőség a közelkerüléshez. Így csak azok vállalják be, akiknek megéri a fáradozás és az adott pillanatban megfelelő járóalkalmatossággal vannak ellátva. Ne ódzkodjatok egy spontán fagyitól, kürtöskalácstól, vagy gesztenyétől. Szexy… ó nagyon szexy, amikor a másik letörli a szád csücskéből a fagyi cseppet. Tökmindegy, hogy az ujjával vagy a nyelvével csinálja. Ne tervezz előre, hogy hol meddig maradtok, mert időpontok közé szorítva csalódás érhet. Célszerű a randi helyszínét valamelyikőtök lakásának közelébe szervezni. Ha érted mire gondolok. Legyenek a szándékaid tiszták és egyértelműek, ugyanis ez nem egy baráti találkozó. Fontos, hogy önmagadat add, de ne legyél mafla vagy túl rámenős sem. Hagyd, hogy a dolgok maguktól alakuljak, de mutasd ki szenvedélyed, hogy ezzel hass mentális erogén zónáira. És ha ott van a lehetőség a csókra, add meg neki vagy vedd el. Ne fordítsd el a fejed vagy ne tüsszents a képébe. Figyeld a reakcióit. Az ördög mindig a részletekben rejtőzik. Ha lágyabb típus, csókold lassan és érzékien, ha szenvedélyesebb, akkor túrj a hajába, mert az a haj csak arra vár, hogy ujjaid mélyen belefúródjanak. Majd húzódj vissza kicsit, hogy legyen ideje feldolgozni a történteket és gerjedelme áradjon végig ereiben, és csak ezután kóstold meg a nyelveddel is. Ha csókról van szó, ne gondolkodj, csak csináld. Kivéve, ha játékos a hangulat. Kerülj a közelébe, légy szenvedélytől izzó, majd nagy lélegzettel engedd el. Mutasd meg, hogy vágysz rá, de komolyan gondolod. Attól a pillanattól fogva, csak azon fog pörögni, hogy mikor történik meg. Izgalomba fogod hozni ezzel, másra sem fog vágyni és remegni fog, amikor megtörténik.

1

A legfontosabb, ne stresszelj. Csak lazán. A görcsölésnek nincs semmi értelme. Hidd el a mai nőkkel és férfiakkal, nem csak a körömlakkozásról és autókról tudsz beszélni. Ez nem interjú. IS-MER-KEDJ! Ne kétszavas mondatokban válaszolj, hiszen meg akartok ismerkedni, tehát minden kérdés arra irányul, hogy felfedezzétek passzoltok-e egymáshoz. Minden kérdés újabb válaszokat szül és azokból újabb kérdéseket. Nézzük a személyiségünk kérdéseit. Ne tégy olyat, amit nem szoktál. Ha nem vagy szoknyás, ne kényszerítsd magad bele, mert feszengeni fogsz. Ha nem vagy nyakkendős, miért raknád hurokba magad. Az első randevú igazából nem az első csókról és a szexről szól, hanem az érzékek felélesztéséről. Érints, simíts, csábíts! Amint begyúlt a szikra, sínen vagytok. Ne feledjétek, egyszer éjfélt üt az óra. Hamupipőkének haza kell térnie. Amennyiben nem folytatódik az este a négy fal között, illendően búcsúzzatok el. Férfiak! Randi után, a tiétek az első hívás! Elmulasztásával, azt sugallod, hogy nem érdekes számodra már a folytatást.

3 (1)

Na de fordítsuk komolyabbra a szót. Mennyire van benne mindennapjainkban az igényesség? Megdöbbentő a válasz. Ha nem tudod magadról, akkor csak gondolj bele mennyi előkészületedbe tartana elmenni életed legfontosabbnak hitt randiára. Mit kellene megtenned? A kegyetlen valóság az, hogy az esetek 90%-nak nincs benne a mindennapokban. Ez a 90% gyakorlatilag újjászületik, és kiemelkedik a tengerből, mint Vénusz alakja. És a legnagyobb probléma csak ezután jön. Az állandóság és megszokás miatt, a kapcsolat második harmadában már az újjászületett isteni csillag, füstölögve kialszik és felveszi azt az állapotot, ami azelőtt a bizonyos randi előtt volt. Mert bizony az első randin olyanok vagyunk, mintha angyalok lennék és lepottyantunk volna újdonsült isteneink karjába az égből. Étkünk ambrózia és nektár. De hazugságot adunk el az első pillanattól fogva. Egy hamis képet, ha nem vigyázunk és nem változtatunk most azonnal. Mert amikor lehull a lepel, jön a lepattogott köröm, szőrös láb, zsíros haj, és büdös zokni. A fennmaradt 10%-a büszkélkedhet csak azzal, hogy ha Zeusz lejönne az Olimposzról, ő éppen abban a pillanatban is képes lenne azonnal egy első randira. Mert eleve tipp-topp, legyen nő vagy férfi. Nem azt üzenem ezzel, hogy nap mint nap úgy kell kinéznünk, mintha valamelyik divatmagazin címlapjáról léptünk volna le. De uraim/hölgyeim el kell végre fogadni, hogy az igényesség utáni igény nem egyenlő a piperkőcséggel és féktelen hiúsággal. Ennek a fajta igényességnek, része kell hogy legyen a mindennapjainknak. Nem menő és gusztusos a zsírtól csillogó haj, a körömrágás, az ápolatlan lepedékes fogak és a szakadt kinyúlt göncök. Ipari világunknak köszönhetően, bárki megtalálhatja az egyéniségét az öltözködésben, legyen az Chanel vagy H&M. És azelőtt a bizonyos nagy randi előtt nem kell két fizetésünket otthagyni az üzletek, kozmetikus, fodrász… kasszáiban. Ne kerülj olyan helyzetbe, hogy mínuszból kelljen felépítened magad. Légy minden nap ápolt és igényes, mert bármelyik sarkon szembe jöhet az a bizonyos Ő. És ha elmegy melletted nem kell a következő kocsi elé vetned magad, mert zsíros volt a hajad.

Figyelj a külsődre, mert az tükrözi a lényedet. Nem a ruha teszi az ember, de ebben a felszínes, kicsinyes, külsőségekbe csomagolt világban, ezzel adod el magad. Ilyen képet festenek rólad az első benyomás címszóval. Emeljétek magatokat az Olimposzig és jöhetnek a Nagy-ők!

 

Írta: Cathy Neige