Itt vagyok

Praktikus pipere: egy körömlakk, ami kimutatja az italba tett randidrogot!

 

Négy egyetemista fiatalnak köszönhető a körömlakk, melynek segítségével felismerhetik a lányok a rosszindulatú udvarlókat, ha szórakozni mennek!

Négy egyetemi hallgató a North Carolina State University anyagtudományi és tervezési tanszékén elhatározta, hogy tesznek valamit a randidrogok hatásai ellen. Ötletükben a logika és a praktika ötvöződött: mivel ez a probléma szinte teljes mértékben a fiatal nőket érinti, úgy gondolták, hogy egy csajos és egyben nem túl feltűnő megoldást kell keresniük.

sequoitmedia_com

Az Undercover Colors nevű körömlakk feltalálói

Így alkották meg az Undercover Colors nevet viselő körömlakkot, ami Rohypnollal, Xanax-szal vagy GHB-val érintkezve azonnal elszíneződik, így figyelmeztetve a veszélyre a kiszemelt áldozatot. A használata pedig egyszerű, gyors és észrevétlen: a körömlakkot viselő hölgynek csupán bele kell mártania egy pillanatra az ujját italába, és azonnal kiderül, ártalmatlan-e a pohár tartalma.

sequoitmedia_com-2

A négy fiatal jövőbeni tervei között szerepel, hogy több olyan terméket is piacra dobjanak, amik a nők segítségére lehetnek a szexuális bántalmazás és zaklatás megelőzésében. Ehhez pedig már találtak is támogatókat, akik nagyobb összegekkel járulnak hozzá a négy egyetemista céljainak megvalósításához.

 

Pozitív Nap

Forrás: itt

Képek forrása: itt