Itt vagyok

Párizs szerezte meg az első helyet – ezek a világ legjobb városai 2022-ben

Utazási hibák – itt egy érdekes olvasmány az Ön számára! Egy tanulmány összegyűjtötte a világ legjobb városait 2022-ben, és itt vannak az eredmények! Míg Párizs nem meglepő módon az első helyet szerezte meg, Dubai és Amszterdam követte a második és harmadik helyen. Az adatok az Euromonitor International Top 100 City Destinations rangsorának részét képezik. Ezt 57 mérőszám összehasonlítása után sikerült elérni hat „kulcsfontosságú pillér” között – gazdasági és üzleti teljesítmény; turisztikai teljesítmény; turisztikai infrastruktúra; turisztikai politika és vonzereje; Egészség és biztonság; és a fenntarthatóság.

München a 7. helyen áll.Via Unsplash / @iankelsall1

A végső jelentést a Transparent Intelligence adatintelligencia-céggel együttműködve tették közzé, és ismét érdekes statisztikákkal szolgált az utazók számára. Az első három mellett a listán szereplő további városok között szerepelt Róma (5.), London (6.), München (7.), Berlin (8.), Barcelona (9.) és New York (10.), amely szintén Amerika legjobbja.

New York egy távoli 10. Via Unsplash / @imdisc

Az eredmények szerint az európai desztinációk jobban teljesítettek, mint más országoké, amelyekről az Euromonitor azt mondta: „Az európai desztinációk indexben való jó helyezése nagyrészt két fontos pillérnek – a turizmuspolitikának, a vonzerőnek és a turisztikai infrastruktúrának – tulajdonítható.”

Az Euromonitor teljes listája a legjobb 100 városról alább található:

Forrás: luxurylaunches.com