Itt vagyok

Otthonunk energiahatékonyság növelésének 3 módja – dekor segítségével

 

Az Energiaköltségek folyamatosan növekednek, ezért a ház- és lakástulajdonosok folyamatosan új utakat keresnek, hogy csökkentsék az energiafogyasztást. Az egyik módja, hogy csökkentsük a költségeket, a tartósan meleg nyarak és fagyos telek alatt, az nem más, mint hogy kevésbé fűtűnk be és nem használjuk a légkondicionálót– de ez nem túlzottan komfortos és nem mondható praktikusnak sem.

Energiahatékonyság növelő berendezések telepítése egy okos változtatásnak tűnik, azonban, ha mindent egyszerre kell kicserélnünk, az elég költséges lehet. Szerencsére, van néhány egyszerű módszer, amivel vissza tudjuk fogni az energiafogyasztást, anélkül, hogy csökkentenénk a hőmérsékletet. A legjobb az egészben, hogy mindezt dekor segítségével érhetjük el.

Mit tegyünk az ablakokkal?

Amikor huzatot érzünk a lakásban, akkor nagy valószínűséggel az ablakok szigetelésével van probléma. A régi ablakok lecserélése, a legjobb módja, hogy ezt megszüntessük, de van más, stílusosabb megoldás is. A sötétítőfüggöny és a fényáteresztő függöny segítségével visszafoghatjuk a napsugarakat. Télen pedig, a vastagabb darabok benntartják a meleget.

energia1

energia2

energia3

Gobelint a falra!

A külső falak szintén rengeteg hőt adnak le– főleg, ha nincsenek szigetelve. Ebben az esetben a fűtő- és a hűtőberendezéseknek kétszer annyi munkát kell végezniük, hogy tartani tudják a hőmérsékletet. Egy elegáns faliszőnyeg, illetve gobelin segítségével, csökkenthetjük az energiaveszteségünket és feldobhatjuk vele a lakásunkat.

energia4

energia5

energia6

Szőnyeget a padlóra!

Mindenki tudja, milyen rossz érzés a hideg kőre lépni télen. Ez azért van, mert a kő vagy a parketta rosszul szigetel, főleg szőnyeg nélkül. Ha nincs kereted faltól falig leszőnyegezni a lakást vagy csak nem tetszene, hogy az egész padlót szőnyeg borítja, akkor tegyél le pár rongyszőnyeget! A szőnyeg korlátozza a hő átadást és úgy működik, mint egy hőszigetelő, így télen nem fog fázni a lábad a földön, míg nyáron kevésbé kell hűtened.

energia7

energia8

energia9

 

Decoist