Itt vagyok

Októberfeszt Krumpli kolbásszal és sörrel karamellizált hagymával töltve

 

Hozzávalók 8 db töltött krumplihoz

• 4 piros burgonya
• repceolaj
• Só
• Fekete bors
• 2 szál sültkolbász, karikákra szelve
• 2 nagy vöröshagyma, finomra szelve
• 2 dl jó minőségű sör
• 2 teáskanál olvasztott vaj
• 200 gramm reszelt cheddar sajt
• 100 gramm savanyú káposzta
• Frissen őrölt fekete bors

oktoberfest-potato-skins_09-28-14_2_ca

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és a sütő aljára helyezzünk sütőpapírt és fóliát, majd helyezzük be a sütőrácsot.

Helyezzük a burgonyákat egy nagy tálba és öntsünk rá az olajból. Jól forgassuk meg benne, hogy mindenhol érje, ha ez megvan akkor sózzuk, borsozzuk.

A burgonyákat tegyük rá a sütőrácsra, és süssük 70 percen keresztül, majd hagyjuk hűlni addig, ameddig kézzel meg nem tudjuk fogni.

Ameddig sülnek a burgonyák, helyezzünk egy nagy teflonserpenyőt, közepes hőmérsékleten a tűzhelyre, egy kevés olajjal és adjuk hozzá a sütni való kolbász karikákat. Mindkét oldalukat süssük 3-4 percig, ameddig barna nem lesz. Amikor ezzel megvagyunk, akkor egy törlőkendő segítségével itassuk fel a felesleges olajat.

A serpenyőt továbbra is használhatjuk, hagyjunk benne 1-2 evőkanálnyi olajat, ami a sütésből maradt. A meleg olajhoz adjuk hozzá a hagymaszeleteket, egy kevés sóval és borssal. Karamellizáljuk a hagymát, legalább 20-25 percig alacsonyabb hőmérsékleten pirítva.

Ameddig pirul a hagyma, vágjuk fel apró kockákra a sültkolbászt.

Amikor kellően megpirult a hagyma, akkor rakjuk vissza a már felkockázott kolbászt. A keverékhez öntsük hozzá a sört, és várjunk ameddig össze nem forr. Amikor ez kész van, ellenőrizzük, hogy kell-e még hozzá só vagy bors, amennyiben igen, adjunk hozzá!

Amikor kihűlt a burgonya, akkor hosszába vágjuk félbe, és óvatosan vágjuk ki a közepét.

Öntsünk olvasztott vajat a burgonya belsejébe és a héjára, és helyezzük vissza sütőrácsra. Mind a két oldalát pirítsuk meg!

Töltsük meg a ropogós burgonyát az elkészített töltelékkel, és szórjuk be a reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe, hogy megolvadjon a sajt. Tegyünk a tetejére egy keveset a savanyú káposztából, és máris fogyasztható!

oktoberfest-potato-skins_09-28-14_3_ca

oktoberfest-potato-skins_09-28-14_4_ca

oktoberfest-potato-skins_09-28-14_6_ca

 

The Cozy Apron