Itt vagyok

Nem San Francisco vagy Zürich, hanem Tel Aviv a bolygó legdrágább városa.

Ha a világ legdrágább városáról van szó, akkor automatikusan New Yorkba, Londonba vagy Hongkongba kalandozna az eszünk. Legnagyobb meglepetésünkre azonban az izraeli Tel-Aviv került a közelmúltban a listák élére, mint a Föld bolygó legdrágább városa.

tel aviv 2 Tel Aviv Az Instagramon / @telaviv

Az Economist Intelligence Unit félévente készített jelentése szerint az izraeli város először múlta felül a többieket az EIU 2021. decemberi világméretű megélhetési költségek indexében. Úgy vélik továbbá, hogy a sékel szárnyalása és az áruk árának emelkedése, beleértve az élelmiszereket és a szállítást, volt a fő tényező annak érdekében, hogy az első helyet megszerezze.

parizs 3A fények városa második lett. Via Unsplash / @Chris Karidis

 A város az első helyre került, miután tavaly felkapaszkodott az ötödik helyről. A második helyen Párizs és Szingapúr végzett, majd Zürich , Hong Kong, New York, Genf, Koppenhága, Los Angeles és Oszaka következett ebben a sorrendben.

 tel 3A Big Apple a 6. helyen áll. Via Unsplash / @Oliver Niblett

Upasana Dutt, az EIU világszintű megélhetési költségekkel foglalkozó részlegének vezetője ezt kommentálta: „Bár a világ legtöbb gazdasága most kezd talpra állni a Covid-19 elleni védőoltások bevezetésével, sok nagyvárosban még mindig tapasztalható kiugró megbetegedések száma, ami társadalmi problémákhoz vezet. korlátozásokat. Ezek megzavarták az áruellátást, ami hiányhoz és magasabb árakhoz vezet.”

Hozzátette továbbá: „Az elkövetkező évben arra számítunk, hogy a megélhetési költségek tovább emelkednek sok városban, mivel sok ágazatban emelkednek a bérek. Ugyanakkor azt is várjuk a jegybankoktól, hogy óvatosan emeljék kamatemelést az infláció megfékezésére. Az áremeléseknek tehát mérséklődniük kell az idei szintről.”

A Worldwide Cost of Living egy, az EIU által félévente végzett felmérés, amely 173 városban 200 termék és szolgáltatás több mint 400 egyedi árát hasonlítja össze. Ezenkívül a helyezéseket New York alapján számítják ki az alapvárosnak.

Ezek a világ legdrágább városai 2021-ben –

  1. Tel Aviv, Izrael
  2. Párizs, Franciaország
  3. Szingapúr
  4. Zürich, Svájc
  5. Hong Kong, Kína
  6. New York, USA
  7. Genf, Svájc
  8. Koppenhága, Dánia
  9. Los Angeles, USA
  10. Osaka, Japán

Forrás: luxurylanches.com