Itt vagyok

Nem kert, szobor vagy úszómedence – hanem egy Boeing 747 Jumbo jet lesz a seattle-i apartmankomplexum luxus központi eleme.

Nem ritka, hogy az aukciókon repülőgép-darabokkal találkozunk. Láttunk néhány példát, például a japán ANA légitársaság elárverez egy első osztályú ülést és egy Boeing 777-es ablakkeretet. Még a Qantas is elárverezte pár rendkívül kényelmes fekvő A380 üzleti osztályú ülését. Soha korábban egy teljes repülőgépet, mégpedig egy Boeing 747-est, nem helyeztek át központi elemként. Seattle új, 1200-as Stewart fejlesztésében a korábban a United Airlines által üzemeltetett hatalmas Boeing 747-es lesz, és stratégiailag a Denny Triangle-n épülő két 48 emeletes magas épület között lesz felfüggesztve.

repcsi 2

Természetesen a repülőgép szárnyait jelentősen le kell nyírni, hogy a repülőgép esztétikus és praktikus illeszkedést biztosítson. De ha nem repülésre, akkor mi lesz ennek a mamutszerkezetnek a célja az épületben? Miután megfosztották a karosszériát a márkajelzéstől és a belső terektől , a repülőgépet társalgóként és irodahelyiségként fogják használni. A környező légkör is kellemes lesz. A repülőgép körül a kiskereskedelmi pódiumon egy élőzenés helyszín, a Live Nation, valamint egy Trader Joe’s élelmiszerbolt található majd, más bérlők mellett.

repcsi 1

A Boeing és Seattle több mint egy évszázada kapcsolatban áll egymással, és az ötletet dicsérik, mert ez a legmegfelelőbb elismerés. A repülőgépek felújítása és újrahasznosítása jobb módja annak, hogy egy kivont gépet használjunk. Repülésrajongó vagy sem, de még soha senki nem csodálta egy gyönyörű repülő repedését. A projektet a Westbank fejlesztők végzik, a Henriquez Partners Architects tervezte, és 2022-ig fejeződik be.

Forrás: luxurylanches.com