Itt vagyok

Nem akart éveket várni egy új jachtra, egy szaúdi milliárdos 150 millió dolláros szuperjachtját futurisztikus és ultra-luxus hajóvá alakította.

Az OceAnco legújabb, 344 láb magas szuperjachtja, nyugodtan nevezhető a nyílt tenger kobrájának. A luxushajó többször is levetette bőrét, és néhány évente új avatarokat és neveket öltött magára. Ami változatlan maradt, az a pazarsága és az eleganciája, mintha istenadta volna. Azok számára, akik azt hiszik, hogy a milliárdosoknak szuperjachtjaik vannak, a H egy szuperjacht, amelynek több milliárdosa is van. 2000-ben bocsátották vízre, és a közelmúltban verte meg a hullámokat, negyedszer keresztelték át H motorjachtnak az Oceanco hollandiai építőipari létesítményeiben. „Büszkék vagyunk arra, hogy egy teljesen új Oceancót indítunk újra” – nyilatkozta a hajógyár vezérigazgatója, Marcel Onkenhout .

Kép – Oceanco / Guillaume Plisson

A továbbra is 1050H projekt néven ismert sétahajó a felszerelés befejezése után megkezdi a tengeri próbákat. Az eredetileg Neom névre keresztelt hajó 150 millió dollárt ért, és egy szaúd-arábiai üzletember, a Közel-Kelet Műsorszolgáltató Központ alapítója és elnöke, Waleed bin Ibrahim Al Ibrahim tulajdonában volt. Érdekes módon a iparmágnás a Neom nevű hajóját teljesen átépítette egy modernebb megjelenésű és futurisztikusabb H. Oceanconak, az 1050H újjáépítését a maga nemében elsőnek nevezte. „A vitorlásvilágban a kereskedelmi hajókat szuperjachtokká alakították át, és a műemléki jachtokat visszanyerték eredeti dicsőségükbe, de ez az első alkalom, hogy egy szuperjachtot újrateremtettek, hogy teljesen új, kortárs hajóként nézzenek szembe a jövővel.” az udvar.

Kép – Oceanco / Guillaume Plisson

Al Ibrahim iparmágnás döntése remélhetőleg új kapukat nyit meg, amelyek megváltoztatják a jachtok üzembe helyezését. Dicséretes az az újjáépítés, amely felhasználja az előd képességeit, hogy működőképessé és meséssé tegye, valamint pompás és fenntartható. Ha ezekhez hozzáadjuk azokat az előnyöket, amelyek a szállítási résekkel kapcsolatos hosszabb várakozási idők megkerülésével és a hajó teljes építési idejének csökkentésével járnak, mivel a tervezés és a hajótest már a hajó alakjában van. A Motoryacht H újszerű, vadonatúj felépítménnyel és Reymond Langton új belsővel.

Kép – Oceanco / Guillaume Plisson

Erről a környezettudatos hajóépítési stratégiáról doktor Mohammed Al Barwani, az Oceanco elnöke így nyilatkozott: „Büszke pillanat számomra ennek az átalakulásnak a végéhez közeledése, mivel személyesen részt vettem abban, hogy az 1050H-t visszajuttassa szülőhelyére. ezt az ambiciózus projektet.”

Kép – Oceanco / Guillaume Plisson

A H in project 1050H a történelmet jelenti? Bár szinte biztos vagyok benne, hogy a H nem a történelmet jelenti, ennek kellene lennie. A jachtot először 2000-ben az Oceanco építette a katari királyi család egy tagjának. A 344 láb magas az indiai milliomos, Vijay Mallya kezében landolt, aki átkeresztelte indiai császárnőjét. Míg mechanikusan változatlan maradt, az Indian Empress a tulajdonos esszenciáját beágyazta a kézműves szövetébe.

Az indiai császárné. Via – Charterworld

A Superyacht Indian Empress-t 38 000 000 dollárért adták el 2018-ban az újbóli árverést követően, és azóta Neom néven ismerték a Superyacht Times szerint . A Neom luxushajó az A csoport külső és belső kialakításával büszkélkedhet, és 17 kabinban 34 vendéget fogadott. 33 fős személyzet szolgálta ki, és három MTU 20V 1163 TB93 dízelmotor hajtotta.

Dubai uralkodója Sheikh Mohammed bin Rashid Waleed bin Ibrahim Al Ibrahimmal.

Waleed bin Ibrahim Al Ibrahim elindította az első magán műholdas műsorszolgáltató vállalatot az arab világban. Waleed bin Ibrahim Al Ibrahim a Middle East Broadcasting Centerrel 1991-ben elindította az első pánarab ingyenes műholdas TV-hálózatot. A 61 éves milliárdos a cég 40 százalékát birtokolja, míg Szaúd-Arábia kormánya megvásárolta Az MBC 60 százaléka. A férfi nyolc testvérrel nevelkedett egy gazdag szaúd-arábiai családban. Az 1980-as években Oregonban (USA) tanult, és ott végezte el a felsőoktatást. Al Ibrahim megalapította az ARA Productions and Television Studiost (ARAvision) Szaúd-Arábiában. Médiakonszern lett, amely több rádió- és televíziótársaságot foglal magában, amelyek az arab világot sugározzák. Eközben az MBC több mint 150 millió arab nyelvet beszélőt ér el szerte a világon. Waleed bin Ibrahim Al Ibrahim értéke ma közel 3 milliárd dollár.

Forrás: luxurylaunches.com