Itt vagyok

Minden és mindenki a City kezére játszott

Kedden este matematikailag is biztossá vált, amire hetek, sőt hónapok óta mindenki számított: a Manchester City megnyerte a Premier League 2020/21-es szezonját. Pep Guardiola a harmadik bajnoki aranyérmét szerezte meg a csapattal, a klub pedig hetedszer ült fel a szigetország futballtrónjára. Felelevenítjük a legfontosabb mérföldköveket az idényből.

GYENGE KEZDÉS UTÁN DOMINANCIA

Azok után, hogy a Liverpool az előző évadot ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel húzta be – 18 pontot vert a Cityre –, az idei szezonban alighanem mindenki azt várta Jürgen Klopp csapatától, hogy ezúttal is harcban lesz majd a PL-trófeáért. A vörösök címvédéssel kapcsolatos álmai azonban hamar szertefoszlottak:

EGYRÉSZT RITKÁN LÁTHATÓ SÉRÜLÉSHULLÁM SÚJTOTTA A CSAPATOT, MÁSRÉSZT A KULCSEMBEREK RENDKÍVÜL INGADOZÓ FORMÁT MUTATTAK.

Miután az MU kedden este kikapott, a City szurkolói az Etihad Stadionnál ünnepelték a klub újabb bajnoki címét

A LIGAKUPÁT SOROZATBAN NEGYEDSZER IS MEGNYERTÉK A MANCHESTERIEK, A BAJNOKOK LIGÁJÁBAN PEDIG GUARDIOLÁVAL ELSŐ ÍZBEN JUTOTTAK ELŐDÖNTŐBE, MAJD A PSG TESTÉN KERESZTÜL ELŐSZÖR A KLUB TÖRTÉNETÉBEN A FINÁLÉBA IS.

Az időközben Thomas Tuchellel megtáltosodó Chelsea viszont az FA-kupában a legjobb négy között meglepetésre búcsúztatta a sorozatterhelés miatt érezhetően egyre fáradtabb Cityt. Sőt, szombaton a bajnokságban is nyert Manchesterben (1–2), elnapolva ezzel a bajnokavatást. A sérelmekért a BL-döntőben vehet majd revánsot a gárda, hiszen éppen a londoniakkal csap majd össze a fináléban Európa futballtrónjáért.

Kedden este viszont a Leicester megtette azt a szívességet, hogy nyert az Old Traffordon az MU vendégeként (1–2), Angliában így már nem kell izgulni az aranyérem miatt: három fordulóval a vége előtt biztossá vált, hogy Guardiola irányítása alatt harmadszor, az egyesület történetében hetedszer a Manchester City nyerte az angol labdarúgó-bajnokságot.