Itt vagyok

MILYEN EGY IDEÁLIS “FÉRFIBARLANG”? – 10 TIPP AZ IDEÁLIS FÉRFI OTTHONÁHOZ

 

Hogyan nézzen ki egy otthon, amely igazán férfias hangulatot tükröz? Maradjunk a földön, de engedjünk meg magunknak néhány jótékony túlzást!

Lakásunk berendezésekor vagy átépítésekor mindig nagy feladat előtt állunk: milyen legyen az az otthon, amely hűen tükrözi a személyiségünket? Olyan részletek, olyan színek, tárgyak kellenek bele, ami ránk jellemző, amiket szeretünk, ugyanakkor jó, ha egyben praktikus, funkcionális is a lakás.

Hogyan tervezhetünk meg egy „férfibarlangot”? Akár átépítésre, akár csak egy kis felturbózásra vár a lakás, íme néhány tipp hozzá!

1. Szánjuk rá időt, hogy végiggondoljuk, milyennek is szeretnénk az otthonunkat látni. Sétáljunk a térben és vizualizáljunk! Legyünk realisztikusak a helyet és a funkciókat illetően.

2. Válasszunk ki egy tárgyat (biliárdasztal vagy akár egy kép), amelyet szeretünk, és azt szeretnénk, ha mindenképp része lenne a szobának. Lehet ez inspiráció is, amely hozzásegít a lakás teljes kinézetének és a színeknek a kiválasztásához.

ferfiaslakberendezes1

3. Mérjük le a helyiségeket jól, és vigyük át ezeket a méreteket milliméter-papírra. Használjuk ezt arra, hogy részleteiben is megtervezhessük a dizájnolt férfibarlangot! Minél többet megalkotunk papíron, annál egyszerűbb lesz a valóságban a feladat végrehajtása.

4. Készítsünk egy listát minden anyagról, amelyet be szeretnénk építeni készülő férfibarlangunkba. Ha van költségvetésünk, hagyjunk 10-15 százalékot az egyéb és az előre nem látható költségekre. Lesz ugyanis néhány.

5. Készítsünk listát az eszközökről, melyekre szükségünk lesz! Ha valami hiányzik, akár barátoktól, családtagoktól is kérhetünk kölcsön, vagy a helyi barkács áruháztól.

ferfciaslakas1

6. Ha készülő otthonunk elektromos-, víz- és épületgépészeti munkákat is igényel, vegyük fel a kapcsolatot szakemberekkel. Ne akarjunk olyasmit egyedül megoldani, amihez kevésbé értünk, mert az efféle dolgok veszélyesek! A vállalkozóval, szerelővel készíttessünk pontos árajánlatot, hogy később ne legyen gond.

7. Átépített férfibarlang esetén érdemes lépésről-lépésre felírni, mit kell elvégezni, és milyen sorrendben is történjenek a munkálatok – egyeztessük elképzeléseinket a vállalkozóval.

8. A családot, barátokat mindig meg lehet kérni, hogy segítsenek, amiben tudnak. Akiknek már van tapasztalatuk építkezésben, lakberendezésben, különösen jó szolgálatot tudnak tenni, segíthetnek a tervek pontosításában.

9. Tűzzünk ki célokat magunk és a csapat számára: mennyi időn belül készüljenek el az egyes fázisok.

ferfiaslakas3

 

A folytatáshoz kattints ide!