Itt vagyok

Mert olvasni jó!

 

read2

Az olvasás szeretetét többféle képen is megszerezhetjük. Van aki családjában látja kiskorától kezdve, van akivel a kedvenc magyartanárja szeretteti meg és fertőzi meg a könyvek iránti rajongással. Az biztos, hogy ha egyszer rákaptunk az ízére, soha nem fogunk tudni leszokni róla. Állandó és kielégíthetetlen szenvedéllyé válik. Az olvasás által kitárul a világ, sorsokat, életeket élhetünk át, barátokra lelünk és veszítünk el.

read3

Ha kezünkbe veszünk egy könyvet, és elkezdjük olvasni megszűnik a világ. A történet, melyet olvasunk, magával ragad, maximálisan bele tudjuk élni magunkat- csak a lapok, a betűk vannak. A könyveken keresztül kultúrákat, nemzeteket, társadalmakat, embereket ismerhetünk meg. A nyomtatott és, ma már egyre gyakrabban az online felületeknek köszönhetően is, részesei leszünk egy időtlen és globális párbeszédnek, ahol a múlt, a jelen és a jövő is kommunikál velünk. Az olvasással fejlesztjük a szókincsünket, új kifejezéssekkel találkozunk.

read4

A várakozást is könnyebbé teszi, mert míg másoknak egy repülőút csak időrablás, addig mi alig várjuk, hogy elmélyedhessünk legújabb szerzeményünkben, és a többórás út, csak úgy elrepül!

read1

Az olvasás fejleszti személyiségünket, kreatívvá tesz és persze rengeteg mindre tanít. A könyv a kultúra maga, és soha nem veszti el jelentőségét, értékét, felhasználható, amikor csak tetszik.

 

Képek via Pinterest