Itt vagyok

Mentaszínű dekorációval várjuk a nyarat

 

Amennyiben eddig nem tűnt volna fel, az emberek odavannak a mentaszínért. Mindenhol ott van! A jéghegy csúcsának számít a menta, amióta a pasztellszínek népszerűek lettek a lakásdekorban. Mostanra a divatművészek és a belsőépítészek figyelmét is egyaránt felkeltette. Ez a szín növeli a lakás energiáit.

menta1

Hogyan építsük be ezt a színt otthonunkba?

Kezdőknek azt ajánljuk, hogy először a nappalit válasszák ennek az új árnyalatnak. A menta elég lágy szín ahhoz, hogy romantikus környezetet teremtsünk, de elég vibráló ahhoz, hogy eltüntessük az unalmas egyszínűséget.

menta4

Amikor modern otthont szeretnénk varázsolni, válasszunk mentaszínt a falaknak, mert vizuálisan érdekesebb kölcsönhatást nyújt, mást színekkel szemben.

menta2

A legtöbb ember szereti a mentaszínű falakat fehér kiegészítőkkel társítani, pedig a feketével, sokkal modernebb hatást tudunk elérni. Mivel a fekete színnel erősebben tudunk hangsúlyozni. A mentaszínű falak vagy ajtók, kitűnően fel tudják dobni a szobát, ha tört színnel társítjuk. Az alul látható fürdőszoba egy jó példája annak, hogy a mentát és a feketét szuperül lehet együtt alkalmazni.

Menta falak

Szívesen látnék minden otthonban mentaszínű falakat, de be kell, hogy valljam, ez a szín inkább olyan hölgyek lakásába illik, akik összhangban vannak kreativitásukkal. Elnézést kell kérnem a férfiaktól, de ők inkább válasszanak, valamilyen robusztusabb árnyalatot otthonukba!

menta3

A mentaszínű falakat nem szükséges sötét színnel kiemelnünk, helyettük választhatunk egy sokkal finomabb színt a színskála fehérhez közeli árnyalataiból. Az alábbi képen látható nappali egy jó példája annak, hogy a világosabb színek is jól passzolnak a mentához, melyekkel szép és elegáns hatást tudunk elérni. Ti is úgy gondoljátok, hogy ez a menta beállítás, igencsak kellemes a szemnek?

menta5

A különlegességet kedvelőknek azt ajánljuk, hogy a konyhájukba csempésszék be. Ezzel a színnel a természet szépségét csempészhetjük be otthonunkba.

menta6

Ha átlátsz az óriási levélen, amit a szobát díszíti, akkor frissítő dizájnt fedezhetsz fel, amely a „high-fashion” cuccok és a trendi színekből áll össze. A rikító zöld párnák és a halványsárga kanapé tökéletes választás egy olyan lakásba, amit átragyognak a kintről beszűrődő fények.

menta7

Mentaszínű bútorok

A menta lágy árnyalata a tavaszt juttatja eszünkbe. Ez a szín tökéletes a tavasz és az új kezdetek köszöntésére, főleg ha már elkezdenek nyílni a virágok.

menta8jpg

Mit szólnál egy csésze teához egy mentaszínű padon, a hátsókertben? Én el tudom képzelni itt magam, ahogy előveszem az egyik kedvenc regényem és közben hallgatom a madarak csicsergését.

menta9

Mostanra Te is biztos, annyira beleszerettél a mentába, mint mi. Úgyhogy engedd szabadjára a képzeleted és csinálj a hálódból mentaszínű álomvilágot!

menta10

Merítsünk ihletet a párizsi dizájnból és engedjük, hogy teljes képet alkossanak a mentaszínű bútoraink. A drámai hatás eléréséhez, helyezzünk el fehér- vagy különleges mintázatú párnákat.

menta11

menta12

menta16

Nem kell mindent ezzel a színnel borítanunk, nagy hatást tudunk azzal is elérni, ha csak néhány részletet emelünk ki mentával. Ezzel elkerülhetjük, hogy elnyomja a dekorációnk összhatását.

menta14

Remélem tetszett nektek a mai összeállítás. Ha van valamilyen ötletetek vagy észrevételetek, keressetek fel minket!

 

Decoist