Itt vagyok

Már a Facebook is felismeri az arcod

Ez a funkció korábban nem állt rendelkezésre az EU országaiban. A  felhasználóknak el kell dönteniük, hogy aktiválják-e az arcfelismerést, vagy sem. 

“Az arcfelismerés használata teljesen önkéntes” – mondta a Facebook egy blogbejegyzésben. Az aktiválást feldobja javaslatként. Ha a felhasználó nem tesz semmit, a magánéletvédők által kifogásolt arcfelismerés nem fog nála működni.

 

Aki az igen választ adta, a jövőben értesítést kap, ha egy másik felhasználó feltölti az érintett személy fotóját. Ez megakadályozná az embereket, hogy mások fotóját töltsék fel a Facebook oldalukra. Tehát a felhasználók úgy is kapnak értesítést ha nincsenek megjelölve az adott fotón,de az arcukat felismerte az oldal.

Egy második tesztben a Facebook-felhasználókat megkérdezik majd, hogy valóban meg akarják-e osztani a személyes profiljukból származó információkat érdeklődésükről, valamint politikai és vallási orientációjukról a nyilvánossággal. A Facebook azt is megkérdezi, akik eddig sem osztottak meg ilyen információkat.

 

via Stern