Itt vagyok

Lehet bármit is csinálni Budapesten pénztárca nélkül?

A válasz igen, lehet! Bizonyítékként összegyűjtöttünk öt olyan programot, amihez nem szükséges magaddal vinni a pénztárcádat. A barátaidat viszont ne felejtsd otthon!

Ingyenes szabadtéri koncertek

Vannak olyan esték, amikor a barátok és a jó italok mellé csak az élő zene hiányzik. Idén nyáron meglepően sok olyan helyet találhatunk, ahol ingyenesen élvezhetünk különböző élő koncerteket. Ilyen a Pontoon a Lánchíd tövében, a Zsiráf az Eiffel téren vagy a nagy népszerűségnek örvendő Akvárium terasz a Deák téren. De ha valami ezeknél is extrábbra vágynál, akkor ott az A38 terasz vagy a Trip hajó. A döntés már csak rajtad áll, hogy melyiket választod.

Piknik a szabadban

Hétvégén, jó időben szuper program lehet a barátokkal vagy a szerelmünkkel egy pokrócot és mindenféle finomságot megragadva elindulni a legközelebbi park felé piknikezni egyet. Na de hova? A jól bevált Margitsziget, Városliget, Normafa és Kopaszi-gát mellé olyan helyeket is ajánlunk nektek, mint például a budaörsi Kőhegy, a Filozófusok kertje, vagy az Árpád-kilátó.

Margitszigeti Japánkert

A Margitsziget meglehetősen sok látványosságot kínál a látogatók számára. Amennyiben nem uszodába vagy bringóhintózni mennénk, a pénztárcát akár otthon is lehet hagyni. A Japánkert egész évben várja a sétálni és csendre vágyókat, különleges növényeivel, halastavaival. Legszebb az őszi időszakban, de mi nyáron sem hagynánk ki!

Séta a Vajdahunyad vára körül

Nem igen tudunk mesésebb helyszínt mondani Budapesten a Vajdahunyad váránál. Akár egy Disney-film palotája, úgy magasodik a Városligeti tó fölé. Ráadásul minden évszakban ugyanolyan gyönyörű! Körbesétálni a kastélyt, időzni kicsit a padokon – ez a tökéletes délutáni program!

View this post on Instagram

Vajdahunyad-castle from a nice perspective in the City Park 🏰🇭🇺❤ ———————————————————————— Discover the amazing Lake Balaton with us @balaton_hungary ———————————————————————— Blue water, curvy hills, old vineyards, historic places and – above all – the beautifully green landscape around the Balaton Uplands. Follow: @balatonfelvidek.hu ———————————————————————— Explore the colorful spa life in Budapest with us @budapestspaexperience ———————————————————————— Would like to find a perfect delicious hungarian restaurant we show you the best! Follow our new page @yummy_hungary ———————————————————————— #budapest #budapesthungary #budapesthungaryblog #photography #photooftheday #hungarytoday #travelphotography #travel #instatravel #instabudapest #budapestgram #travelgram #hungary #budapesttravel #thisisbudapest #visithungary #traveltagged #postcardplaces #letsgoeverywhere #youmustsee #travelawesome #topeuropephoto #bestplacestogo #instatravel #travelgram #sunrise #bucketlist #bestplacetogo #hungary #budapeste 📷 @markpozsonyi

A post shared by Budapest , Hungary (@budapest_hungary) on

Biciklivel a Római-parton

Barátokkal kitekerni a Római-partra mindig jó ötlet lehet, mely éppen annyira budapesti, mint amenyire nem. Nekünk mindig lesz tőle egy régi balatoni déli-parti érzésünk, ahogy a sült hekk illata keveredik a Dunával. Igazi nosztalgia!