Itt vagyok

KURUCZ KLAUDIA – Supermodel of the year 2017 győztese

 

“Először világhírű zongorista akartam lenni, majd fél év múlva profi atléta és táncos. Ezután következett a jogász-idea, meg persze a pszichológus is. Közben felnőttem, és azóta sem tudom, hogy értem el idáig.”

Kiskorodban ez volt az álmod, hogy beutazd a világot és Téged fotózzanak, felismerjenek az emberek?

Nem egészen ez volt a terv. Először világhírű zongorista akartam lenni, majd fél év múlva profi atléta és táncos. Ezután következett a jogász-idea, meg persze a pszichológus is. Közben felnőttem és azóta sem tudom, hogy értem el idáig, de hálás vagyok az életnek, hogy ennyi próba elé állított, amik folyamatosan, a mai napig formálnak, mint embert, modellt, testvért vagy akár közgazdászt.

Hogyan indult a karriered?

Elég későn kezdett el foglalkoztatni a szépségipar, ami telis-tele van csinos lányokkal és magabiztosság híján nem igazán gondoltam, hogy közéjük tartozhatok. Huszonegy évesen kerültem egy magyarországi modellügynökseghez, akik kiközvetítettek három hónapra Japánba. Onnantól kezdődött csak el igazából minden.

Mi volt a legnehezebb?

Sokszor az egyedüllét megtört, mert megesett, hogy két napon keresztül egy árva lélek sem szólt hozzám. Volt, hogy a metrón utazva sírtam el magam. Volt olyan is, hogy miután hazatértem a barátomhoz és a családomhoz, nehezebb volt visszaszoknom a társasághoz, amit igazából rajtam kívül senki sem értett.

Képernyőfotó 2018-10-30 - 11.19.40

Honnan jött az ötlet, hogy elindulj a Supermodel of the year versenyén?

Úgy éreztem, hogy már van bennem kellő magabiztosság, hogy elinduljak egy újabb versenyen. A kíváncsiság, az új emberek, a lehetőség és a tanulási vágy hajtott.

Mit adott neked a verseny, a táborban tudtál még tanulni valami újat?

Egy verseny csak adhat, ezért úgy állok hozzá, hogy “mindent, amit ott átélsz, hozd magaddal”. A járásomon és a fegyelmezettségemen a színpadon sokat javítottunk. Figyelnünk kell az apró részletekre, mert minket is ugyanúgy figyelnek. Készen állok, ha hívnak és teszem a dolgom. Ezt meg kell tanulni!

Nemsokára átadod a “címet” egy új lánynak. Mit tanácsolsz neki mind a versenyre, mind pedig az utána következő életre?

Bárki is lesz majd, akár tapasztalt vagy egy teljesen új lány ebben a szakmában, akkor is ugyanazt tanácsolnám: ,,Légy alázatos a munkáddal szemben, tiszteld, légy büszke rá és ne hagyd, hogy mások lebecsüljék, mert akkor te is alábecsülöd majd a képességeid. Ne várd meg, mikor majd valaki a plázában nézegetve felfedez, menj a lehetőségek után és építsd tudatosan!”

Képernyőfotó 2018-10-30 - 11.19.51

Te is részt veszel az idei versenyen, mint stábtag? Ha igen, mi a feladatod?

Ami a mozgást illeti, szeretném kicsit a lányoknak a nemzetközi tudásom átadni, hiszen mindenhol a világban más az alap elvárás. Ezen kivül, ami szintén nagyon fontos és egy átlagos szépségversenyen nem lehet megtanulni: ez is egy játék, amit élveznünk kell, betartva persze a játékszabályokat. Tiszteljük egymást, segítünk egymásnak, emberként állunk a versenytársainkhoz. Higgyétek el, már láttam elrettentő példákat.

Hova utazol legközelebb és milyen versenyek várnak Rád?

Felkértek egy nemzetközi szépségversenyre, de Magyarország képviseletében. Nem vállaltam. Folytattam a sulit, amit szeretnék befejezni, ezért most csak rövidebb munkákat tudok vállalni. De nem panaszkodom, mert egy év leforgása alatt sikerült nyolc különböző országba eljutnom, többször volt, hogy a munka vitt oda, de párszor lazítottam is.

Mit adott neked Budapest, vagy mit jelent neked a főváros?

Itt adott minden, sok a lehetőség. Budapestet annyira szeretem, hogy szinte az összes dalt el tudnám énekelni, ami a városról szól.

Amennyiben szeretnél indulni az idei országos modellfelfedező versenyen, ezen a linken tudsz:

www.supermodeloftheyear.hu