Itt vagyok

Képekben az élete

 

Pszichológusok egész hada vitatkozik azon, hogyan lehet leghatékonyabban feldolgozni életünk legerőteljesebb pillanatait; akár a rosszakat, akár a katartikus élményeket.

Ian Ingram a művészetben találta meg a felszabadulást. A festő képeinek különlegessége, hogy kizárólag önarcképeket fest. Mindegy egyes képet három hosszú hónapig készít, hogy minden részlet tökéletes legyen. A portrék több, mint két méter hosszúak és másfél méter szélesek. Faszenet, tintát és méhviaszt használt, az összhatás nem maradt el: a képek a mágnes színeiben tündökölnek és hatásuk is mágneses: egyszerűen nem tudjuk levenni a szemünket a portékról. Mindegy egyes apró ránc ki van dolgozva, tökéletesen élethűre munkált ajkak, üveges, mégis mély és szuggeszítv szempár garantálja a csontig hatoló élményt.

A képek érdekessége, hogy fellelhetők benne Ian magénéletének legfontosabb mozzanatai, mint például esküvője, vagy fia születése. “Olyan döntéseket vagy élethelyzeteket örökítettem meg, melyek átminősítették az egész életszemléletem.”- meséli.

A képek szürreálisak, intenzívek és elgondolkodtatók. Kíváncsian várjuk a folytatást!

ian1

ian2

ian3

ian4

ian5

ian6

ian7

ian8

ian9

ian10

ian11

 

Fubiz