Hozzávalók:
1 csésze főzött guinoa
2 szelet fűszeres (vagy enyhét) Itáliai kolbász, lehámozni róla a héját, majd az omlós és főtt húsról lecsepegtetni a zsírt
½ teáskanál Itáliai fűszer
1 teáskanál lapos levelű petrezselyem, plusz 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
4 nagy hosszában félbevágott cukkini, közepénél elvágni
Oliva olaj
Só
Fekete bors
2 csésze aprított Itáliai 4 sajtos keverék
Tűzön sült paradicsomos mártás (recept alul)
¼ csésze julienned bazsalikom
Elkészítés:
Rakd a tepsibe egy sütőfóliát, és melegítsük elő a sütőt alacsony fokozaton egy ideig.
Készítsd elő a a tölteléket, főzött guiona, a megfőzött kolbászt, az Itáliai fűszert és a 1 teáskanál lapos levelű petrezselymet, hogy főjön, majd hagyd, hogy összeálljon, tegyél még hozzá egy csipet sót/borsot, ha szükséges.
Melegítsd fel a főzőlapot közepes hőmérsékletre, az előkészített cukkinira önts rá egy kevés olajat, egy kevés sót és borsot rakj hozzá.
Amint a főzőlap elég meleg, vágd szét, majd rakd fel a cukkinit, és grillezd 3-4 percig,amíg meg nem puhul és meg nem ég egy picit, hagyd bekapcsolva és grillezd további 2 percig, egészen addig, amíg ropogós részét puha nem lesz, szedd ki a grill serpenyőből, és hagyjuk kihűlni, csak kicsit, hogy könnyen kezelhető legyen.
Kanalazd ki a grillezett cukkinikat, hogy beletölthesd a tölteléket, rakd a már előkészített sütőlapra, szórj a tetejére jó sok sajtot, tekerd fel a legnagyobb fokozatra és süsd roston 1-2 pillanatig, amíg a sajt rá nem olvad.
Végezetül rakj a cukkini hajóra annyi paradicsomos mártást, amennyi jólesik, majd szórjuk a maradék evőkanál sima levelű petrezselymet és a julienned bazsalikomot a tetejére. Tálald a cukkini hajót, 1 embernek 1-2 db hajó, tetszés szerint.
Tűzön sült paradicsomos mártás hozzávalók:
Oliva olaj
2 gerezd foghagyma, átpréselve a foghagyma préssen
2 palackozott tűzön sült és kockára vágott paradicsom
1-2 csipet só
1-2 csipet bors
1 teáskanál Itáliai fűszer
Elkészítés:
Adj egy kevés olajt egy kis serpenyőbe, hagyd felmelegedni, rakd hozzá a foghagymát, és ha már kellően illatos, rakd hozzá a paradicsomot.
Rakd hozzá a sót/borsot, az Itáliai fűszert, keverjük össze, majd hagyd hogy a mártás összepárolódjon. Hagyjuk állni 20 percig, hogy összesűrűsödjön.
Szolgáld fel, ahogy van, vagy használja a merülő mixer (mint én), hogy könnyed legyen szósz; melegen tálaljuk.
The Cozy Apron