Itt vagyok

Hipsterség, level: Brooklyn

 

Minden városnak meg van a saját története. Olyan ez, mint az ujjlenyomat. Mindegyik történet egyedi és megismételhetetlen. Minden város mögött ott áll néhány zseniális elme, remek dizájnérzékkel és egy hatalmas konténernyi kreativitással. Ők azok a figurák, akik az egyes városok krónikáit ötvözik a kortárs, extravagáns stíluselemekkel és így, valami igazán lélegzetelállítót alkotnak.

„Brooklyn a új Manhattan.”- egyre több helyről halljuk ezt vissza. Persze, Manhattan továbbra is lebilincselő, de a dráguló életvitel kiszorítja az emberek egy bizonyos rétegét. A luxus kíméletlen térhódítása esélyt ad Brooklynnak, hogy mindezt kreativitással és innovációkkal kompenzálja. Két lélegzetelállító környéket szeretnénk kiemelni; Williamsburg és Bushwick.

hipster2 Bushwick-i graffiti

Brooklynt a „hipsterek Mekkájaként” emlegetik, ami nem véletlen: 15 évvel ezelőtt itt jelentek meg azok a csodabogarak, akiket ma már hipsternek nevezünk. Itt keződött az egész őrület, és a mai napig itt a legkarakteresebb ez a szubkultúra: skinny farmerek, vastag-keretes szemüvegek, kockás ing, aszimmetrikus haj és PBR (Pabst Blue Ribbon, egy amerikai sörmárka, mely a hipsterek egyik nagy kedvence és ismertetőjegye az USA-ban, ez egy jó marketingeszköz volt, megmentette PBR-t a csődtől-A Szerk.) a minden mennyiségben. Különleges kávézók, beülős helyek, bolhapiacok, szokatlan berendezésű butikok tömkelege színesíti az utcákat. Szinte tapintani lehet a „hipsterséget” a levegőben.

hipster5Catbird, Williamsburg

hipster4 Mary Meyer, Bushwick

Bushwicket a „Keleti Williamsburgként” emlegetik, ami azért van, mert Bushwick a rendetlenebb kisöccse Williamsburgnek. Bár Bushwick peremein van alakítanivaló, a központ felé közelítve rengeteg potenciális biznisz lehetőséget rejteget.

hipster3AP Café, Bushwick

hipster9Dalaga, Williamsburg

hipster8Verameat, Williamsburg

hipster7Raised By Wolves, Williamsburg

 

Almanac Of Style