Itt vagyok

Heteken belül debütál a következő Windows

Jó eséllyel nem Windows 10 néven látja meg a napvilágot.

A sejtettől eltérően a Microsoft BUILD 2021 fejlesztői konferencián nagyon kevés szó sem esett a Windows 10 idén ősszel érkező frissítéséről, azonban Satya Nadella vezérigazgató szavai alapján ennek oka, hogy új korszakot indít majd a Windows történetében. Ígéretének megfelelően hamarosan tényleg bemutatkozik a rendszer, a Microsoft friss tájékoztatása szerint 2021. június 24-én debütál.

kep4

ovábbi érdekesség, hogy Satya Nadella konzisztensen következő generációs Windowsként hivatkozott rá, most pedig a bemutatójának bejelentésekor sem említették Windows 10 nevet a Microsoft sajtósai. Mindezekből rendkívül valószínű, hogy a korszakváltás mellé névváltás is dukál majd, azaz a következő Windows már nem Windows 10 néven jön majd.

A rendszerről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a mostanra elkaszált Windows 10X-hez kifejlesztett vizuális nyelvet alapul véve jelentős mértékben megújul és modernizálódik a kezelőfelülete. Elsősorban cicomára kell gondolni, azaz a megszokott opciók más helyekre való elkeverése helyett például lekerekített ablaksarkok és új ikonok vannak a terítéken.

Ezen túlmenően drámaian megújulhat a beépített Microsoft Áruház is, a programboltba várhatóan extra munka és bíbelődés nélkül feltölthetőek lesznek a klasszikus alkalmazások és játékok. Nadella legalább részben erre célozhatott a BUILD konferencián, mikor azt állította, hogy a következő generációs Windows új üzleti lehetőségeket teremt majd a fejlesztők számára.