Itt vagyok

Glazers késleltette a Man Utd többmilliárdos eladását, miután a katari licitáló Sheikh Jassim apja, aggodalmát fejezte ki a felvásárlás miatt

Az anyák tudják a legjobban, és néha talán még az apák is. Jassim Bin Hamad Al Thani sejk apja minden bizonnyal így gondolja. Jassim sejk azután került a címlapokra, hogy bejelentette, hogy gigászi, 6 milliárd dollárért megvásárolja a Manchester United Club 100 százalékát a Glazerstől. A sportszerető család feje és a volt katari miniszterelnök, Sheikh Hamad nem osztozik a legendás klub megszerzése iránti lelkesedéssel. A Bloomberg által közzétett The David Rubenstein Show: Peer-to-Peer Conversations című interjúban Sheikh Hamad kétségeinek adott hangot a hatalomátvétellel kapcsolatban.

Azt mondta: „Nem vagyok futballrajongó. Nem szeretem ezt a befektetést. Talán jól fog működni, de ez nem az én szakterületem.” Hozzátette: „Hadd fogalmazzam meg így: befektető vagyok. Ha egyszer jó befektetés lesz, akkor elgondolkodom rajta. Nem fogom úgy tekinteni, mint valami reklámot.

A lelkesedés hiánya egy halvány, megszakadt hatalomátvételben nyilvánult meg, mivel a katari királyi és brit milliárdos, Sir Jim Ratcliffe által megerősített ajánlatok egyike sem felelt meg a klubhoz csatolt 6 milliárd dolláros árcédulának. Glazerék állítólag elhalasztották az eladást, és azon töprengenek, hogyan tovább. Két évtizednyi tulajdonlás után a Glazer család eladja az ikonikus futballklubot.

Forrás: luxurylaunches.com