Itt vagyok

Ezt a tanzániai 45 000 dolláros éjszakánkénti szigetet zsinórban hat éve a világ legexkluzívabb magánszigeteként díjazzák.

Thanda sziget található partjainál Tanzánia, már ajándékozott legtiszteletreméltóbb díjat az iparág világ vezető Exclusive Private Islanda 2021-es World Travel Awards díjátadón. Ez az elismerés biztosan nem megy könnyen, és ennek az ultra-luxus magánszigetnek sorozatban hatszor sikerült ezt a bravúrt, megerősítve, hogy valóban ők a legjobbak. A tanzániai Shungimbili-sziget tengeri rezervátumában elhelyezkedő szálláshely a Rufiji-folyó deltájának és a Selous Nemzeti Parknak a legjavát kínálja. A Thanda-sziget nemcsak nagyszerűségéről híres, hanem hatalmas 5,5 hektáros gazdagságával is egyenlő. Félreeső magánüdülését feldobhatja a villában való tartózkodással vagy egy kalandosabb tanzániai bandák kiválasztásával. Az alábbiakban a trópusi menedékhely képei láthatók, amelyek egy paradicsomba teleportálnak, ahol a luxus ölében nyaralhat, miközben megtapasztalhatja a hagyományos tanzániai életet:

sziget 2A vendégek úgy érkeznek meg a Föld bolygó e paradicsomába, hogy először leszállnak a Dar es Salaam-i nemzetközi repülőtéren. A Thanda Island csapata helikopterrel vagy fix szárnyú transzferrel kíséri a vendégeket az üdülőhelyre egy 8 vagy 12 üléses repülőgéppel, majd egy rövid hajóúttal.

sziget 3Semmi sem olyan, mint a Thandai-sziget, ahol a vendégek saját, 3700 méteres privát strandjukon gyönyörködhetnek, és felfedezhetik a 8 hektáros szigetet. A látogatók 5 napig merülnek az Indiai-óceán legnagyobb védett tengeri rezervátumában, és pazar villákban vagy Bandákban élnek.

sziget 4Az érintetlen Thanda-sziget illegális tevékenységgé tette a halászatot, és több mint 280 trópusi halfaj megőrzését biztosítja. Egy személyes tengerbiológus bemutatja a vendégeknek ezt az új világot, és segít elkényelmesedni az izgalmas vízi kalandok, kirándulások és tevékenységek hihetetlen választékában, például úszás bálnacápákkal, búvárkodás stb.

sziget 5A villa egy hatalmas tengerparti háznak nevezhető, egy hatalmas nappalival, öt lakosztállyal, egy hatalmas nappalival, amely a medencére nyílik, és számos kényelmi szolgáltatással.

 

sziget 6 A beltéri akvárium kiemeli a hatalmas villát, és magával ragadó központi elem.

sziget 7Mind az öt hálószoba saját fürdőszobával, king-size ággyal, idilli szigeti hangulattal rendelkezik fehér dekorációval, szellős függönyökkel és baldachinos ággyal. Igény esetén a hálószoba lakosztályokban vagy a könyvtárban pótágyak helyezhetők el a gyerekek számára.
sziget 8A pazar villák különféle hangszerekkel és légkondicionált edzőteremmel büszkélkedhetnek. Van egy jól felszerelt könyvtár, amely tele van irigy Ernest Hemingway könyvgyűjteménnyel a lelkes olvasók számára.

sziget 9A vízi babák lecsaphatnak a tengerpartra, hogy elvegyüljenek a bőséges tengeri élőlényekkel, vagy pihenjenek a csupa üveg peremes úszómedencében. A Thandai-szigeten nincs hiány a lehetőségekből.

sziget 10 Az étkezések különlegessége a hatalmas, körbefutó étkezősarokkal, ahonnan 180 fokos kilátás nyílik az óceánra, és mindenkinek helyet biztosít. A kiadós ételeket a csodálatos borgyűjtemény kíséri.

sziget 11Nincs is jobb módja a hagyományos tanzániai életnek, mint a pompás, légkondicionált, kétszintes Bandasban. Lehet, hogy rusztikusan néz ki, de egy rendkívüli luxusszállás, amely mindkét világból a legjobbat hozza.

sziget 12Az öt hálószoba királynak tűnik, nagy ággyal, buja afrikai szőnyegekkel, bonyolult famunkákkal és egy trópusi faház hangulatával, amihez nehéz párosítani.

sziget 13A szabadtéri területen nyugágyakkal és asztalokkal kezdheti reggelét, ázhat a meleg napon, és érezheti a hibátlan fehér homokot a lábán.

sziget 14A kényelmes bútorokat úgy helyezték el, hogy a legtöbbet hozhassák ki a szabadidőből. Olvasson könyvet, hallgasson zenét vagy nézzen filmet, miközben a természet szívében él.

sziget 15Ha szigeten élünk, az ember valóban a legfrissebb termékekre számít. A szakácsok, más néven tenger gyümölcsei mesterek, tökéletesre főtt hallal kóstolják meg. A hal carpaccio, sashimi, sushi, garnélarák curry és a Mafia-szigetről frissen fogott homár közül többre vágyik.

sziget 16A szabadtéri terület remek ételeknek ad otthont egy adag szórakoztató programnak. A családok jól érezhetik magukat az ételek mellett, miközben mindenki részt vesz a pizzakészítésben a szabadtéri étkezőben, ahol egy hagyományos, kézzel épített olasz pizzakemencének ad otthont.
sziget 17Tegye teljessé hagyományos tanzániai élményét egy felejthetetlen szuahéli beállítással. A lakoma Tanzánia ízeit és illatait hozza az asztalra, az arab éjszakák egzotikus élményével ötvözve. Sifonfüggönyök, füstölők, afgán szőnyegek, alacsony asztalok, arab zene és kulináris élvezetek csiklandozzák meg érzékeit. Az ételek széles választékát tartalmazzák a szuahéli curryk, rizses ételek, grillételek, helyi desszertek, chai és még sok más.
sziget 18A Thanda-szigeten eltöltött napok nem csak a medencében vagy a tengerparton töltött alapjáratra, hanem néhány vízi kalandra is alkalmasak. A szálloda egy 36 láb hosszú Sazi kalandjachtot, 28 láb hosszú zátonyfutót, mélytengeri horgászmacskát, a Real Magic-et és egy 34 láb hosszú Cobalt motoros cirkálót kínál vendégeinek, hogy körbeutazzák Thandát és a környező szigeteket.
sziget 19Egyéb tevékenységek közé tartozik a búvárkodás, a sznorkelezés, a vitorlázás, és az egyik legérzelmesebb és leglátványosabb óceáni csoda, amelyet valaha is megtapasztalhat – a bálnacápákkal való úszás!
sziget 20A Thandai-sziget éjszakánként 45 000 dollárba kerül, minimum öt éjszakás tartózkodás esetén.

Forrás: lusurylaunches.com