Itt vagyok

Ez történik a testeddel, ha hetente ötször vörösbort iszol

Meglepő kutatási eredmények láttak napvilágot: összefüggést találtak az alkohol mértéktelen fogyasztása és a szürkehályog-műtét szükségességének csökkenése között.

Az az általános vélemény, hogy az alkoholfogyasztás nem tesz jót az egészségünknek, ami igaz is lehet, kivéve, ha szürkehályogról van szó. Tudósok ugyanis kimutatták, hogy a mértékletes alkoholfogyasztás csaknem negyedével csökkentheti annak kockázatát, hogy szürkehályog műtétre legyen szükségünk – írja a Daily Star.

kep5

Ezen belül is a bor a leghatékonyabb: a kutatások szerint heti öt vagy több pohár vörösbor fogyasztás 23% -kal csökkentette a szürkehályog műtét szükségességét. Noha ennek oka nem teljesen világos, a tudósok úgy vélik, hogy szerepe lehet ebben a polifenol antioxidánsoknak, amelyet a vörösbor bőven tartalmaz.

A kutatás több mint 490 000 ember adatait vizsgálta és arra jutottak, hogy a mérsékletes borfogyasztás igenis jót tesz az egészségnek, így azt javasolják, hogy hetente fogyasszunk el hat korsó átlagos erősségű sört vagy 10 kis pohár alacsony alkoholfokú vörösbort.