Itt vagyok

Ez a floridai üdülőhely egy hatalmas, 10 méter hosszú vonatot készített, amely teljes egészében csokoládéból készült.

A csokimániások számára nincs jobb alkalom, mint a karácsony, hogy átadja magát annak mindennek az édes jóságában! Nos, ezt a gondolatot szem előtt tartva a Caribe Royale Orlando cukrásza, aki egy egész vonatot készített csokoládéból erre a különleges alkalomra.

csoki vonat 2
A floridai szálloda központi elemeként tervezett, lenyűgöző, 10 méter hosszú vonat minden elemét (a kocsiktól az utasokon át a sínek alatti szikláig) kakaóbabból készült édességből készítik. És nem jár pont a találgatásért – mindez ehető!

csoki vonat 3

A gigantikus alkotást Caribe Royale North Pole Express néven keresztelték, és az üdülőhely vezető cukrásza, Joshua Cain alkotta meg tökéletesre. Elmondása szerint a vonatot két gőzmozdony ihlette az 1800-as évekből – a Central Pacific Railroad Jupiter és Virginia, valamint a Truckee Railroad 12-es számú genovai vonata.

csoki vonat 4

Továbbra is megjegyezve az alkotás mögött megtett erőfeszítéseket, Cain megjegyezte, hogy ő és csapata több mint 1000 órát töltött a kézi megépítésével. A vonat 70 kg-t nyom, és összesen 800 000 kakaóbabot kellett elkészíteni.

„Minden évben szeretném megőrizni a hagyományt azzal, hogy még többet bővítek a vonattal. Add hozzá a kijelzőt, készíts valami újat vendégeink számára, hogy minden évben eljöjjenek és megtekintsenek. És hé, talán még a rekordot is elérheti egy év múlva” – mondta Cain egy videonyilatkozatában.

Forrás: luxurylaunches.com