Itt vagyok

Elegáns „butatelefon” a telefonfüggőknek

 

Ha te is elnyomva érzed magad az okostelefonok segítségével berobbant app-mennyiség és a számtalan új funkció miatt, sőt, egyenesen hiányolod a régi szép időket, amikor a telefonok egyszerű kommunikációs eszközök voltak, úgy valószínű neked találták ki a Light 2 „butatelefont”, ami elegáns megjelenésével és összesen két – telefonálásra és szöveges üzenetek küldésére szolgáló – funkciójával kizárja az időpazarló tényezőket a mindennapjaidból.

 

Az első Light mobil 2015-ben robbant be a köztudatba: a piacon jelenlévő telefonok közül ő volt a lehető legegyszerűbb darab, mivel telefonhívások indításán és fogadásán kívül semmi másra nem volt jó. Most azonban a Light két alkotója – Joe Hollier és Kai Tang – úgy döntött, emelik a tétet, azaz plusz funkciókkal látják el a Light 2 névre hallgató új alkotást. A mobil a telefonáláson kívül így amellett, hogy kellemesen elegáns küllemmel lett ellátva, szöveges üzenetek kezelésére is alkalmas, illetve ébresztőóra és jack aljzat is helyet kapott a kütyüben.

Light-Phone2-2

Light-Phone2

„A Light 2 arra ösztönöz, hogy több minőségi idő jusson szeretett tevékenységeidre. Élvezd a reggeli futást, az italozást egy régi baráttal, egy éjszakát a városban, egy délutánt gyerekeiddel a parkban, egy kávét egy könyvvel, vagy csak egyszerűen egy kis időt Instagram nélkül! – mondták a Light alapítói legutóbbi közleményükben.

Statisztikák szerint átlagosan egy nap 80-szor, összesen 5 órán át nyomkodjuk a telefonunkat. A vészjósló adatokat tovább súlyosbítja az a kutatók által kimutatott tény, hogy ez az idő rendkívül ártalmas az emberi agyra, különösképp a gyerekekére.

Light-Phone2-4

Light-Phone2-3

Egyes okostelefonra fejlesztett applikációk pszichológiailag hatnak a felhasználókra, aminek következtében azok hosszú ideig függeni kezdenek az alkalmazásoktól. Nem túlzás tehát napról napra erősödő okostelefon-függőségről beszélni. Éppen ezért a legtöbbünknek szinte lehetetlen elképzelnie az életét okostelefonok nélkül.

Lássuk be: a Light 2 valószínűleg sosem fogja az Apple vagy az Android által produkált adottságokat önmagán viselni, azonban óriási segítség lehet a függőség enyhítésében, vagy egyenes kiküszöbölésében.

A Light 2 amellett, hogy letisztult, elegáns dizájnjával a mobiltelefonos kommunikáció alapjait tudja, egy roppant erős filozófiai témakört boncolgat. Vajon elég erősek leszünk néha letenni okoseszközeinket, elengedni az irántuk érzett vonzalmat, és arra koncentrálni, ami valójában körülvesz minket? Meglátjuk.

 

Fotó: Light

via Odditycentral