Itt vagyok

Elbukott a Mercedes és Leclerc is: Verstappen nyert a hercegségben

A Ferrari futamot nyerhetett volna Charles Leclerc-rel, de a sors fintora, hogy a kétes pole után váltóprobléma miatt el sem tudott indulni Monacóban. A megörökölt első hely Verstappennek rajt-cél győzelmet hozott, a második helyen Carlos Sainz jött be, Lando Norris ismét parádés tempót autózva állhatott fel a dobogó alsó fokára.
84604C70-250C-40DE-AC18-28F81B37840D

A 2021-es F1-es szezon ötödik állomásához érkezett: a kultikus monte-carlói városi aszfaltcsíkra, a Monacói Hercegségbe. Ez a hétvége szinte mindenben eltért a korábban megszokottól. Már a csütörtöki szabadedzéseken látni lehetett, hogy a Mercedes nem találja a tempót, a Ferrarik és a Red Bullok viszont annál inkább. Ez a szombati időmérőn is beigazolódott, az olasz gárda valóban nem játszott színházasdit,Charles Leclerc szerezte meg a pole pozíciót, ami némileg vitatott eset volt az utolsó percekben elszenvedett balesete miatt.

20A1E62B-9F36-41C5-8D07-4985EF899884

A rajtsorrend átalakult, az első rajtkocka azonban üresen maradt, így Max Verstappen indulhatott az élről. A futam előtt a nagy kérdés az volt: vajon mire lesz képes a Mercedes, és mit tud előhúzni Lewis Hamilton a hetedik rajtpozícióból indulva?

Max Verstappen magabiztosan jött el az első kanyarban, lezárta a belső ívet Valtteri Bottas előtt, ezzel hatalmas lépést tett a futamgyőzelem felé. A monacói pályán köztudottan nehéz előzni a pálya karakterisztikájából adódóan, a szűk vonalvezetés nem könnyíti meg a pilóták helyzetét.

Nem túlzás azt mondani, hogy a Mercedes lábon lőtte magát Monacóban. A Red Bull viszont a hétvége legkiegyensúlyozottabb teljesítményét nyújtotta, Max Verstappenrajt-cél győzelmet aratott. A Ferrari becsületét Carlos Sainz mentette meg, a harmadik helyen ismét bravúros meneteléssel Lando Norris futott be.