Itt vagyok

Eladó az az autó, amely millió mesét tudna mondani – A hihetetlenül ritka, 1974-es Porsche 911 RSR, amely egykor Pablo Escobar tulajdonában volt

Amit itt lát, az az egyik legritkább klasszikus Porsche versenyautó, amelyet néhány híres személyiség birtokolt és versenyzett, köztük kétszeres Forma-1-es bajnok és nemzetközileg elismert drogbáró. És ez a gyönyörűen restaurált 1974 -es Porsche 911 eladóvá vált a Carrera 3.0 RSR IROC, amely egyedülálló lehetőséget ad az autógyűjtőknek, hogy megragadják a történelmi jelentőségű klasszikus Porsche-t. A német autógyártó 1974-ben mindössze 15 darabot épített a 911 Carrera 3.0 RSR IROC-ból, így ez a példány rendkívül értékes. A vonzó szaharai bézs színben pompázó versenyautót eredetileg Roger Penske vásárolta meg, hogy belépjen az első IROC szezonban. A Porschével először a Forma-1 -es bajnok Emerson Fittipaldi versenyzett, aki a versenyautót vezette, hogy kvalifikálja magát a Nemzetközi Race of Championsba.

porsche 2

A Porsche RSR-t később eladták az IMSA versenyzőjének, John Tunstallnak, aki olyan versenyeken vett részt, mint a 24 órás Daytona és a Sebring 12 Hour. Valamikor Tunstall hírhedt drogkirály Pablo Escobart vonta be. A híres drogbáró megvásárolta a Porschét, és elvitte Kolumbiába. Még képek is vannak az Escobar versenyzéséről a Porsche RSR –ben.

porsche 3

Az 1974 -es Porsche 911 Carrera 3.0 RSR IROC -t az 1990-es évek elején hozták az Egyesült Államokba, és 2007-ben kezdődött meg a teljes restauráció. eredeti, 1974 -es IROC specifikáció. Az állóképességi versenyre kifejlesztett RSR eredeti 911/75 „high pillangó” 3,0 literes lapos hatos verseny specifikációjával és a gyári ötfokozatú kézi sebességváltóval van felszerelve. A Porsche egyedi fedélzeti és légterelő kombinációval, matt fekete fényszóró burkolatokkal, a motorháztető gyorskioldóival és ötfüles Fuchs kerekekkel is rendelkezik. Még a festés is korrekt, és Fittipaldi neve szerepel az ajtón és a szélvédőn. A Porschét a Collecting Cars árverésre bocsátja, a licit már közel van az egy millió dollárhoz.

Forrás: luxurylaunches.com