Itt vagyok

EGY TELJES NAP A SZÉPSÉG JEGYÉBEN

 

„A szép az, ami nem érzetek és nem is fogalom révén, hanem szubjektív szükségszerűséggel, közvetlenül, általánosan és érdek nélkül tetszik /Kant/”

Gyönyörű idézet és igaz is, de tudunk ezzel azonosulni minden nap? Tudunk nem érzetek mentén haladni, szubjektíven hozzá állni saját külsőnkhöz, szépségünkhöz? Szépnek látjuk egyáltalán önmagunk? Amennyiben nem, van, aki segítsen?

Sajnos önmagunk megítélésével, ha mondhatjuk úgy hadilábon állunk. Mármint nem azzal, tudjuk-e kik vagyunk, milyen értékrendekkel bírunk, hol a helyünk a társadalomban, hanem inkább a saját magunkkal szembeni elfogadással. Azzal van a gond. Szépnek a legritkábban definiáljuk magunkat, ehelyett inkább az „elfogadható” kategóriát célozzuk meg. Jobb napjainkon nincs is ezzel semmi probléma, de egy-egy nehezebb időszak, egy-egy mélypont és irgalmatlan vágyat érzünk ahhoz, változtassunk ezen. Változtassunk a pici mellünkön, rentiens orrunkon, a szarkalábakkal tarkított arcunkon. Szebbek, jobbak szeretnénk lenni, önmagunk legjobbika.

Rendszerint viszont ez a gondolatmenet itt ennyiben is marad.

Nem indulunk el. Jobban mondva elindulunk talán, de maximum a sarki kozmetikusig és ritka esetben teszünk komolyabb lépéseket. Pedig tehetnénk. Kevesen tudják, hogy micsoda fegyverek vannak a kezünkben. Kevesek, mert a „fegyver” szó hallattán talán megrettennek legalább, vagyis pont annyira, mint az esztétika, plasztika szó hallatán. Mert, hogy itt erről van szó. A világ irdatlan nagyot változott. Elképesztő új trendek, technológiák jelentek meg a piacon melyek használatával akár egy nap alatt (és némi gyógyulási idő után) ténylegesen 10 évet is letagadhatunk életkorunkból. Értünk szóló fejlesztések, melyek teljes mértékben mégsem jutnak el hozzánk. Miért? Javarészt mert félünk ettől a világtól, hisz nem ismerjük. Az interneten terjengő híráradatban kiválasztani sincs esélyünk mi lehet a számunkra legmegfelelőbb, arról pedig nem is beszélve, mi újság a biztonsággal. Honnan tudjuk, hogy egy gyönyörű átváltozást ígérő oldal, szakember, orvos megbízható-e? Hát rossz hírem van. Sehonnan. Viszont – és vélhetően erről is kevesen hallottak – létezik már olyan szakterület is, mint a független plasztikai szaktanácsadás. Egy hely, ahová bemehetünk és mint „barátnők egymás között” kötetlenül átbeszélhetjük mit szeretnénk. Megterveztethetjük, megnézhetjük, irányt kaphatunk, hogy szikével vagy szike nélkül milyen lehetőségeink vannak. És tehetjük ezt biztonságban, vágyainkkal teljes fókuszt kapva.

De még tovább megyek. van olyan rendezvény is ma már Magyarországon, ami erről szól. Rólunk és a tökéletes szépségünkről, vagyis annak lehetőségéről. Egy hely, ahol orvosok és esztétikai szakemberek egész sora azért tart előadásokat, hogy jobban megismerhessük lehetőségeink és tényleg megvalósulhassanak álmaink. Technológiák, új trendek. Igen, ezek is ott, kézbe foghatóan, megbízhatóan. Mert, hogy ilyen is van. Egy nap a szépség jegyében, egy nap, ami csak rólunk szól, egy hely orvosokkal, esztétikai szakemberekkel, plasztikai szaktanácsadóval és sok-sok hozzánk hasonló hölggyel, akik talán néha szépnek látják magukat, de szeretnék, ha ez az érzés állandósulna az életükben és annak pedig nagyon örülnek, hogy van, aki segítsen!

  1. Plasztika Esztétika Infónap és Expó Budapest, Puskás Aréna 2020. 02. 22. www.plasztikaesztetika.hu