Itt vagyok

Egy pajtában évtizedekig elrejtett 20 történelmi Ferrariból álló hatalmas gyűjteményt árvereznek el, és több mint 50 millió dollárt érhet el.

Egy 20 történelmi jelentőségű Ferrarit tartalmazó, elképesztő pajtaleletet találtak, amely “évtizedek óta érintetlenül” állt egy raktárban, nem messze az Indianapolis Motor Speedwaytől. A gyűjtemény a legritkább és legtörténelmesebb autókból áll, amelyek valaha is viselték a Prancing Horse logóját, 1954 és 1991 között, köztük egy 1956-os 250 GT, amely egykor V. Mohamed marokkói király tulajdonában volt, valamint számos kulcsfontosságú Ferrari versenyautó, amelyek részt vettek a világ leghíresebb versenyein, mint például Le Mans, a Targa Florio és a Mille Miglia. Ez a hihetetlen gyűjtemény most az RM Sotheby’s aukciójára kerül a 2023-as Monterey Car Week augusztusi rendezvényén.

Az aukciósház szerint a 20 klasszikus Ferrariból álló gyűjtemény eredetileg Walter Medlin, egy sikeres ingatlanügynök tulajdonában volt, aki az 1990-es években összetűzésbe került az adóhatósággal (IRS). A gyönyörű Ferrarik gyakorlatilag az elmúlt több mint három évtizedet teljesen elrejtve töltötték. Az egyetlen alkalom, amikor előbújtak rejtekhelyükről, 2004-ben volt, amikor a Charley hurrikán beszakította annak a floridai pajtának a tetejét, amelyben több mint egy évtizeden át voltak elszállásolva. A teljes gyűjteményt újrahasznosították, és egy Indianapolis Motor Speedway közelében lévő indianai raktárba szállították, ahol további közel 20 évig érintetlenül maradtak.

Az autókat nagyjából ugyanolyan állapotban őrizték meg, mint a hurrikán után. A beomlott tető okozta károk között az egyszerű horpadásoktól és karcolásoktól kezdve a betört szélvédőkön át a beomlott tetőkig minden megtalálható. Egyikük teljesen tönkrement állapotúnak tűnik. Fontos megjegyezni, hogy egyik Ferrarit sem restaurálták soha, és még mindig az eredeti festésük és patinájuk van meg. Csak a gyűjtők egy kiválasztott csoportja tudott ennek a gyűjteménynek a létezéséről, amelyet most az RM Sotheby’s kínál eladásra.

“Ez egy életre szóló egyszeri lehetőséget jelent a rajongók számára, hogy megszerezzék ezeket az ikonikus Ferrarikat, amelyek közül néhányan neves versenyeken vettek részt” – mondta Rob Myers, az RM Sotheby’s vezérigazgatója a közleményben. “Ezen elveszett Ferrarik többsége érintetlen maradt, megőrizve tisztaságukat és eredeti állapotukat a megszerzésük napja óta – ez a ‘barn find’ koncepció igazi megtestesítője”.” A teljes kollekció várhatóan több mint 50 millió dollárt fog érni, néhány autó pedig 2 millió dollár körüli vagy annál is magasabb áron kelt el. Érdekesség, hogy minden autót tartalék nélkül kínálnak.

Forrás: luxurylaunches.com