Itt vagyok

Egy meglehetősen kreatív orosz tervező agyszüleménye, a Watercraft X-01 a nyílt tenger Ferrarija

A szuperjachtok napról napra fejlettebb, élvonalbeli csodákká válnak. Ilyen például a Watercraft X-01, a DRF Tools moszkvai, oroszországi képzőművésze. Bár egyelőre még csak koncepció, és valószínűleg még sokáig az is lesz, egy varázspálcára vágyik, amivel ezt az álomszerű, katamarán stílusú hajót valódivá varázsolhatja. A vízben járó szépségről nincsenek részletek, de a kiterjedt képgaléria segít néhány látszólagos feltételezésben.

hajó 2

A hajó orrában egy dedikált helikopterleszálló látható, amely elég világos képet ad az X-01 nagyságáról. Az alapstruktúra három részre osztható; egy központi úszó platform, amely úgy tűnik, hogy nem érintkezik az alatta lévő vízzel, és két masszív oldalsó hajótest, amelyek a hajót fejlett, óriási katamaránnak teszik. Több célt is szolgálnak, mint például a hajó előre mozdítása.

hajó 3

Ezek a hajótestek közvetlenül a hegyükön jakuzzival vannak felszerelve, és hihetetlenül lélegzetelállító helyet biztosítanak, ahol leülhet és élvezheti a tengerre nyíló zavartalan kilátást. Az Auto Evolution szerint a fő hajótestet alulról felfüggesztik, így egy vízszintre süllyeszthető strandfedélzetet alkotnak. Egy nyitott teret kínál, amely elég nagy ahhoz, hogy egy csoport több tevékenységet is élvezhessen. A strandfedélzet felett napozóterasz és még egy medence, valamint számos futurisztikus társalgó található.

hajó 4

Ezek közül a legszembetűnőbb a hajótest hátulja, amelyet méhsejtmintás ablakok díszítenek, így a felszín alatt is bepillantást engednek a tengeri élővilágba. Lépést tartva az alacsony károsanyag-kibocsátású hajók trendjével, az X-01 hajó is minimális hatást fog hagyni a környezetre, amint azt a megfigyelő fedélzet feletti nagy napelemek jelenléte érti. Egyelőre úgy tűnik, hogy a koncepció az avantgárd jellegét tekintve csak az marad, de sosem lehet tudni, hogy a jövő mikor teszi ezt megvalósíthatóvá.

hajó 5

hajó 6

Forrás: luxurylanches.com