Itt vagyok

Egy kiemelkedő indiai fodrászatot 271 000 dollár kártérítés megfizetésére köteleztek, miután rosszul fodrászkodott egy modellel, és lelki gyötrelmet okozott neki.

Coco Chanel egyszer azt mondta: “Egy nő, aki levágja a haját, megváltoztatja az életét.” Egy indiai modell levágta a haját, és ez minden bizonnyal megváltozott, ami Coco Chanel szavait teljesen helytállónak bizonyította. Először is, ez majdnem helyrehozhatatlan mentális traumát okozott a modellnek, majd 271 000 dollár (20 millió INR) kártérítés több, mint a veszteség. A történet így néz ki: ez a modell, aki a szalonban dolgozik (egy Delhi -i prominens szállodalánc része), egyértelmű utasításokat adott a haját vágó újoncnak. Az utasítások különösek voltak, mivel a nő hosszú haja miatt a hajápolási cégektől kapott állást.

A szalon nem csak figyelmen kívül hagyta az utasításait, de szőrtelen hajvágásuk is megtörte a nő álmát, hogy csúcsmodell legyen. A fodrász a haja jelentős részét levágta, és csak 4 hüvelyknyire maradt a vállától. A modell elvitte a szalont a Nemzeti Fogyasztói Vitarendezési Bizottsághoz (NCDRC), amely 20 millió rúpiát ítélt oda. A testület elnöke, RK Agrawal azt mondta: „Kétségtelen, hogy a nők óvatosak, nagyon óvatosak a hajukat illetően. Szép összeget költenek a haj jó állapotának megőrzésére. Érzelmileg is a hajukhoz kötődnek. A panaszos a hosszú haja miatt modell volt a hajtermékek számára. Modellezést végzett a VLCC és a Pantene számára. ”

Az NDTV jelentése szerint a nő panaszt tett a fogyasztói bíróságon, hogy egy héttel a szalonlátogatás előtt meg kell jelennie egy interjún. Mivel a szokásos fodrász nem volt elérhető, egy másik személy vette fel. Amikor nyilvánvalóan elégedetlen volt a hajvágással, a szalon ingyenes hajkezelést kínált a hiba pótlására; végül azonban rontott a helyzeten. A BBC szerint a nő azt mondta a bíróságnak, hogy a kezelés „kétes és a haj károsodását eredményezte”.

Ez valójában nem olyan nagy üzlet sok ember számára, annak ellenére, hogy elveszített néhány megbízást. Az emberek világszerte elveszítik hajukat, egészségüket és szeretteiket a járvány miatt. Kár, hogy a mindenható nem tudja kompenzálni a családok által elszenvedett veszteségeket azzal, hogy nem tud dolgozni, nem tud eltartani a gyerekekért, és ne is kezdjünk bele a háború sújtotta országokba, mint Afganisztán és Szíria. Legalább valaki kijött egy rossz napból és fodrászból, köszönhetően az NCDRC -nek. 

Fotó: via unsplash/ Brendan Church
Forrás: luxurylaunches.com