Itt vagyok

Egy ausztrál szörfös egy Rolex Submariner-t talált egy szikla alá szorulva a Csendes-óceán fenekén – Bár évekig a tengeren volt és nagyon rossz állapotban volt, a vintage búváróra még mindig működött.

A világjárvány idején tetőző Rolex-órák körüli növekvő őrületre fogható, hogy számos igen kívánatos modellt szinte lehetetlenné vált megvásárolni a jegyzett áron. Másrészt, ha egy klasszikus Rolex órát szeretne vásárolni a személyes gyűjteményébe, készen áll arra, hogy több száz és ezer dollárt áldozzon; hacsak nem Matt Cuddihy. Az ausztrál világranglista-vezető szörfös nemrégiben talált egy vintage Rolex Submariner-t, amelynek szíja egy szikla alá szorult, miközben Noosa Headsnél, egy ausztráliai tengerparti városban sznorkelezett; beszéljünk a tenger alatti kincskeresésről!

“Éppen a Noosa Heads környékén sznorkeleztem, ahol általában szoktam, és úgy tűnt, hogy a homok egy kicsit elmozdult, és a szokásosnál több sziklát hozott felszínre. Hét szörfdeszka uszonyát találtam a sziklák közé ékelődve. Amikor odanéztem, észrevettem egy Rolex Submarinert, amelynek szíja beakadt egy szikla alá” – mondta Cuddihy a Fratello óra magazinnak nyilatkozva.

Az óceánból előkerült Rolex látszólag rossz állapotban van, a tok és a lünetta szinte teljesen beborult tengeri törmelékkel, a számlap feletti kristályon pedig mély kopásnyomok látszanak. Ez nagyon megnehezítette még a Rolex modell azonosítását is. Valójában a longboard szörfös eredetileg azt hitte, hogy ez nem más, mint egy olcsó bali koppintás, amíg rá nem jött, hogy ez az igazi. Az óra, amelyet Cuddihy az óceánban talált, egy dátum nélküli Submariner ref. 5513, amelyet a Rolex az 1960-as évek eleje és az 1980-as évek vége között gyártott. Az óra állapota, amikor Cuddihy megtalálta, arról árulkodik, hogy nagyon sokáig a szikla alatt rejtőzött. A szörfös szerint az óra mégis működik, ami jól mutatja a Rolex modell robusztusságát, amelyet eredetileg búvárkodásra terveztek.

Forrás: luxurylaunches.com