4-6 fő részére
Hozzávalók:
- 3 evőkanál extra-szűz olívaolaj
- 1/2 közepes vöröshagyma, kockára aprítva
- 1/2 kiló csont és bőr nélküli csirke mell, apró darabokra
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. só és bors
- 1 pohár nyers extra hosszú szemű rizs
- 6-7 darab apróra széttört brokkoli
- 2 1/2 pohár tyúkhúsleves
- 20 dkg reszelt cheddar sajt
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben, két evőkanál olajon megpirítjuk a felaprított hagymát. A csirkét borssal és sóval befűszerezzük.
Amint a hagyma megpuhul, kapcsoljuk feljebb a lángot és adjuk hozzá a csirke darabokat, majd mikor már szép fehér a hús, adjuk hozzá a fokhagymát is. Süssük 1 percig. Osszuk két részre a serpenyőt , egyik felén maradjon a hús a másik felébe szórjuk bele a rizst, egy kis olíva olajjal. Keverjük míg át nem sül, majd adjuk hozzá a levest. Vegyük lejjebb a lángot és tegyük fel a fedőt.
12 percig hagyjuk hadd főjön. Ezután szórjuk bele a felaprított brokkolit. Folytassuk a főzést alacsony lángon 8 percig, vagy amíg a brokkoli és a rizs meg nem fő.
Vegyük le a lángról és keverjük össze a reszelt sajt felével. Ha végeztünk szórjuk rá a maradék sajtot, tegyük vissza a tetőt 1-2 percig, hogy a sajt megolvadjon.
Jó étvágyat!