Itt vagyok

Bride’s Babes – a koszorúslányok álma

 

„Minden Nő megérdemli, hogy egy – két alkalommal (legalább) kiemelkedjen a „szürkeségből” és minden róla szóljon, érte legyen.” Szabó Dorisszal, a magyar sminkes világ ikonikus alakjával beszélgettünk esküvőről, lánybúcsúról és saját brandjéről.

Honnan jött az ötlet, hogy Magyarországon megvalósíts egy ilyen amerikai ötletet?

Sminkesként elég sok esküvőn volt szerencsém már részt venni. Idők kérdése volt, hogy mikor szúr szemet valami olyasmi, ahol piaci rést vélek felfedezni. Egyébként is jellemző rám, hogy keresem az újat, a lehetőséget. Az, hogy a lányok nagy része a készülődés pillanatait mackónadrágban és alvós pólóban élték meg, és ez a szett lett megörökítve a fotókon is, elég szembeötlő „hiba” volt. A másik tragikusan elhanyagolt terület pedig a lánybúcsú volt a maga kis petrezselyemárulós programjával, az amolyan „tudjuk milyen” alakú szívószál és társai kíséretében. Méltatlannak és elszomorítónak találtam, hogy egy ilyen fontos pillanatot, ötlet hiányában a csajok nem nagyon tudnak kreatívabban eltölteni.

Hány főből áll a csapat?

A csapatnak vannak állandó, és „forgandó” tagjai. Ezalatt azt értem, hogy a termékek tervezését,  elkészítését, a  programok megszervezését minden esetben Én magam végzem el, illetve állandó tényező a rendezvények lebonyolításában segítő társam, a fotósunk, valamint állandó partnereink, mint a BraidMe, aki a frizurákért felel,  vagy például a Million Roses, de ide sorolhatnám a helyszíneinkért felelős partnereinket is. Emellett, a forgásban lévő szakembereink a sminkesek és stylistok, akik az Én vezetésemmel vesznek részt a rendezvényeinken.

b6

Tudatos a színhasználat (púder)?

A színhasználat, mint minden más a projekten belül tudatos és koncepcionális. Figyelembe vesszük az aktuális és a jövőre mutató trendeket, melyek abszolút indokolttá teszik például a púder színek használatát. Természetesen kérés esetén, egyedi megrendeléseinknél a menyasszony kérését teljesítve, bármilyen színvilágot megvalósítunk. Volt már királykék köntös kollekciónk, ami csodaszépen mutatott a menyasszony koszorúslányain.:)

Neked volt már esküvőd, és ha igen, neked is volt ilyen bulid?

Nekem kis esküvőm volt. Szűk családi körben, otthon a kertben, a nővérem menyasszonyi ruhájában, ami pont jó volt rám, ezért feleslegesnek éreztem a saját ruhát. Nem bántam meg, de ma már másképp csinálnám. Van is egy ilyen eltitkolt álmom, hogy egyszer újra elvetetem magamat a férjemmel:D Valószínűleg ezért vagyok ennyire  nyitott és lelkes és ezért tudom átérezni, hogy egy menyasszonynak pontosan mire van szüksége ebben az időszakban.

Mióta van Magyarországon a brand és mennyi megkeresés volt?

A Brand már két éve életben van, de igazán ebben az évben kezd berobbanni. Kellett kis idő, míg itthon is nyitottak lettek rá a csajok.  Hollywoodban ez már teljesen normális, itthon eleinte még túlzott és elérhetetlen felhajtásként élték meg. Mára ez sokat változott. Az egész esküvő ipar átformálódott. Egyre többen vesznek igénybe szervezési segítséget, egyre többen vágynak felejthetetlen pillanatokra és egyre többen engedhetik is meg maguknak mindezt.

Volt-e extrém kívánság?

A legextrémebb eddig az volt, amikor egy alkalommal Monacoban egy impozáns szállodában kellett a teljes csapat lookját elkészítenünk egy fotósorozathoz, majd másnap az esküvő napján. Felejthetetlen élmény volt.

Szerinted ugyanolyan fontos a nőknél ez a kis buli, mint a pasiknál a legénybúcsú?

Igen, sőt. Szerintem fontosabb. A Nőkre egyébként is jellemző, hogy érzelmileg mélyebben megélik az ilyen pillanatokat.                                                                                                                                          Ráadásul egy szép készülődő köntös, vagy akár egy – az összefogást jelképező – „friendship” karkötő segíthet abban is, hogy a barátnőknek még inkább meghozzuk a kedvét ahhoz, hogy a menyasszony nagy napján támogatóak, segítőkészek legyenek és talán azt a „fránya” koszorúslány ruhát is szívesebben felveszik, annak ellenére, hogy általában nem szívlelik.:)

A BB’s Hen Party egy olyan közös program, ahol nem csak a menyasszony, hanem a barátnői is megkapják a szép sminket, frizurát, a fotókat.  Egy igazi átalakulós nap. Ki ne szeretne egy ilyen programban részt venni?:)

b7

Tervezitek-e a szolgáltatásokat kibővíteni, ha igen, mivel és most milyen lehetőségek vannak nálatok?

Említettem előbb a koszorúslány ruhákat. Nos, ez a következő lépcsőfok. Már tervezzük a Bride’s Babes saját koszorúslány ruháját, ami természetesen egyszerre lesz elegáns, kényelmes, hordhatóan szexi és kellemesen variálható.  Tudom, kicsit nagyravágyó tervek, de ezért is vesz igénybe ennyi időt a tervezés:D Emellett vágyam, hogy nyissunk picit a vőlegények felé is. Számukra is szeretnénk segítséget nyújtani akár ajándékötletekkel, Party ötletekkel, de egyéb esküvői kellékek tervezése is folyamatban van. Mindent nem árulok el előre. Az ötlettárunk kifogyhatatlan.

Van híres celeb, akivel már dolgoztatok együtt?

Az egyik legkedvesebb kuncsaftunk Sydney van den Bosch, blogger, egykori szépségkirálynő és social media influencer, aki az esküvői előkészületeihez, illetve barátnői megajándékozásához is a mi termékeinket választotta. Örömmel készítettük el köntöseiket, karkötőiket. Igazán trendi esküvője volt, a képek magukért beszélnek. Azóta több ismert menyasszony is érdeklődik irántunk, jelenleg is szervezünk egy esküvői előkészületet, erről azonban nem ejthetek még szót.

Mi a legfontosabb szerinted ebben a napban?

Feltétlenül az egyediséget és az élményt emelném ki. A mai rohanó világban egészen egyszerűen luxus kihagyni az ehhez hasonló felejthetetlen pillanatokat. Minden Nő megérdemli, hogy egy – két alkalommal (legalább) kiemelkedjen a „szürkeségből” és minden róla szóljon, érte legyen. Ilyen nap az esküvője és ilyen nap az utolsó közös este is a barátnőkkel, mielőtt nekivág az új életének, ahol már a férje és majd a gyermekei kapják a főszerepet.

b13

b3

 

b11

b5

b12

b4

b8