Itt vagyok

Bakancslista: a természet csodái – A 17 legszebb természeti hely a világon

Az interneten nincs hiány az utazásra inspiráló listákból… de mi a helyzet világ legjobb természet közeli helyeivel?

1.Preikestolen, Norway

Amikor először láttam egy képet a Pulpit Rock -ról, az első kérdésem az volt: “Én miért nem voltam még itt!?” … a második kérdésem pedig: “mikor indulunk!?”. Egy alig 3-4 órás túráért cserébe lélegzetelállító látvány a jutalmunk.

1.-preikestolen

2. Az északi fény, Észak-Skandinávia

Bár nincs rá garancia, hogy, ha már eljöttél idáig, látni fogod az északi fényt, ez talán csak még jobban ösztönöz, hogy felkerüljön a bakancslistádra. Valószínűleg a listádon van már, de ezt a fotót látva, biztos, hogy előrébb kerül a sorban.

Screen-Shot-2014-10-05-at-6.03.52-am

3. Waitomo Glowworm-barlang, Új-Zéland

A szentjánosbogarakhoz hasonló fények, melyek megvilágítják a Waitomo barlangot egyedülállóak Új-Zélandon; így teremtve csodás és páratlan látványvilágot. Ha egy kép felér ezer szóval… akkor én hagyom, hogy a fenti kép győzzön meg helyettem!

3.-waitomo-glowworm

4. Banff Nemzeti Park, Kanada

6,641 kilométernyi érintetlen, ősi szépség Kanada legrégebbi Nemzeti Parkjában. Bárkinek, aki vállalkozik rá, hogy felfedezze Kanadát, mindenképpen fel kell vennie a listájára

4.banff-canada

5. Perito Moreno Gleccser, Argentina

Természetesen nem érhet senkit meglepetésként, hogy a Perito Moreno egyike Argentína legnépszerűbb látványosságának. Mit szóltok a látványhoz?

5.-argentina

6. Salar de Uyuni, Bolivia

Elképzelhetitek a csalódottságomat, amikor idén elmentem Bolíviába, és nem tudtam megmászni az Uyuni-t, mert pont azt mulasztottam el, amiért elsősorban ide látogattam. De szerencsére, az idő nekem dolgozik… az Uyuni pedig marad a bakancslistámon.

uyuni

7. Yosemite National Park, California, USA

Ha az USA-ban élsz, nem fog meglepetésként érni, hogy a legszebb Nemzeti Parkok közül néhány szinte ott van a hátsó udvarodban. A legnagyszerűbb azonban vitathatatlanul (bár a Yellowstone is csodálatos) a Kaliforniában található Yosemite. Ezek után nem kétséges, hogy a Yosemite Nemzeti Parkot az életben egyszer látnod kell.

7.-yosemite

8. Ha Long Bay, Vietnam

Az UNESCO Világörökség része és Vietnám legnépszerűbb turisztikai attrakciója a Ha Long Bay, mely a valóságban is legalább olyan lenyűgöző, mint a képeken. Szinte biztos, hogy nagy zsúfoltság lesz, mert az utóbbi években kedvelt úti cél lett.

Screen-Shot-2014-10-05-at-6.17.35-am

9. Angel Falls, Venezuela

Ha magad mögött szeretnéd hagyni a város zaját, az Angel Falls a legideálisabb úti cél számodra, hisz távol esik mindentől. Ne hagyd ki az Amazonas és Dél-Amerika felfedezését, a világ egyik legkevésbé feltárt vidékét.

9.-angel-falls

10. Torres Del Paine, Chile

Chile déli részén találod a Torres Del Paine-t, a világ legkedveltebb túra útvonalát, és nem nehéz kitalálni, hogy miért. Négy nap alatt barangolhatod be a ’W’ alakú káprázatos tájakban bővelkedő útvonalat.

10.chile_

11. The Everglades, Florida, USA

Az Evergledes kiváló, ha egynapos kirándulást tervezel Floridában, és így láthatod, milyen változatos és meseszép ez az állam. Floridába sok felfedezni való vár rád Miami-n és Orlando-n (beleértve az Everglades-t) kívül, tehát kikapcsolódásra fel!

11.-everglades

12. Jeita Grotto, Lebanon

Közel 9 km hosszan csodálhatod meg ennek a mészkőbarlangnak a magával ragadó szépségét. Ha le szeretnél térni a kitaposott ösvényről, utazz Libanonba, mely kívül esik a turisták által felkapott célpontokon.

12.libanon

13. Sơn Đoòng Cave, Vietnam

A legnagyobb barlang a világon. Még egyszer mondom, a LEGNAGYOBB a világon.

Screen-Shot-2014-10-05-at-6.30.02-am

14. Nagy-korallzátony

Ausztrália? Nem meglepő, hisz egyike a legkevésbé feltérképezett és a maga természetességében leginkább meghagyott országoknak. Bár egyes részei sűrűn lakottak, mégis máig sok felfedezetlen és elszigetelt területe van. Ha igazán meg szeretnéd ismerni, legalább 3-4 hétre tervezd a nyaralást.

Screen-Shot-2014-10-05-at-6.29.55-am

15. Mount Everest, Nepál

A túrázás szerelmese vagy? Nepált neked találták ki! A látogatottsága mostanra nagyobb, mint a Mt. Everest alaptáborának-, a lelki békédet lehet, hogy nem itt fogod meglelni, mert nem az a nyugalom fogad, amire a könyvek és önéletrajzok alapján számítottál. De továbbra is a világ egyik legfensőségesebb és lélegzetelállító látványát nyújtja.

15.-everest

16. Jiuzhaigou National Park, Sichuan Province, China

A szivárvány összes színében pompázik a Jiuzhaigou Nemzeti Park. Ezt a mesébe illő tájat szemlélve nem is tűnik hihetetlennek, hogy alig tudod eldönteni ébren vagy-e, vagy álmodsz? A legközelebbi város Songpan.

16.-kina

17. Grand Canyon, USA

És végül Amerikai híres-neves ikonja! A Grand Kanyon, mely máig vonzza a turistákkal zsúfolásig megtelt buszokat…ha elszeretnéd kerülni a tömeget, ugorj fel egy helikopter fedélzetére Las Vegasban- tökéletes reggeli, pezsgővel egy különleges alkalomra.

19-grand-nacion

 

World of Wanderlust