Itt vagyok

Bacardí Legacy Cocktail Competition – Magyar mixerek a világhírnév felé vezető úton

 

Hamarosan kiderül, ki lesz a legjobb!

A Bacardí, a világ legtöbb díjjal kitüntetett rumja, idén először hazánkban is útjára indította nemzetközi koktélversenyét, ahol a bártender szakma legjobbjait keresi.

A Bacardi Legacy Cocktail Competition 2008 óta rendezik meg a világ számos pontján, idén már 35 ország vesz részt a megmérettetésen. A verseny tétje óriási, hiszen a san franciscói világdöntőn legjobbnak választott koktél helyet kap a nagy Bacardí klasszikusok között, elkészítője pedig világhírnévre tehet szert. Addig még vár néhány feladat a versenyzőkre, hogy bebizonyítsák, a professzionális koktélkészítés mellett kellő rátermettséggel is rendelkeznek.

„Ha a világ bármely pontján meglátod a Bacardí-t, azonnal tudod, mit jelent. A Bacardí-nak hihetetlenül gazdag múltja van, és Bacardí Legacy Cocktail Competitionnel a jövője is izgalmas. A verseny segítségével most akár egy magyar bártender is alakíthatja az ital jövőjét, hozzáteheti saját ízlését és tudását. Már csak az a kérdés, ki fog élni ezzel a lehetőséggel, azaz ki válhat a Bacardí örökség részévé.” – mondta el Kovács Kálmán, a Bacardí magyarországi márkanagykövete és a verseny egyik zsűritagja.

bacardi-2652
A tapasztalt szakemberekből álló zsűri a magyarországi elődöntőre 30 bártendert választott be. Közülük Koroknai Klára, a Mobilkoktél tulajdonosa, Kovács Kálmán a Bacardí magyarországi nagykövete, Urbán Bence, a Bacardí regionális marketing vezetője és Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa választotta ki azt a 6 mixert, akik részt vehetnek az országos döntőn, és akik közül egy San Fransiscóban is bizonyíthat.

„Fantasztikus érzés volt látni, hogy mennyit fejlődött itthon a koktélkultúra, ami az ambiciózus és elhivatott fiataloknak köszönhető. Ez a szakma összetett látásmódot kíván, tisztában kell lenni a koktélt fogyasztók stílusával, mindig meg kell újulni, miközben nem szabad megfeledkezni a klasszikusról sem. Mind a 6 döntősnél láttam kiváló megoldásokat, amik apró igazításokkal akár a nemzetközi versenyig repíthetik őket.”– mesélt élményeiről Koroknai Klára.

bacardi-2715
Az elődöntő során a versenyzőknek a saját koktéljuk mellett a tökéletes Daiquiri-t is el kellett készíteniük bizonyítva ezzel, hogy a kreativitásuk mellett a Bacardí klasszikusokat is jól ismerik. A 6 nyertes koktél alapanyagai a Bacardí Carta Blanca és a Bacardí Carta Oro rumok voltak, emellett a versenyzők jellemzően gyümölcsös hozzávalókat használtak, de az összetevők között olyan különlegességeket is találhatunk, mint a zellersó vagy a csillagánizs.

A versenyzők a februári országos döntőig sem tétlenkednek. A következő hónapokban minden kreativitásukra és szakértelmükre szükség lesz, ugyanis a Bacardí Legacy verseny részeként meg kell ismertetniük koktéljukat a nagyközönséggel. Február végén pedig a Bacardí egy exkluzív rendezvény keretén belül újabb megmérettetés elé állítja a 6 döntőst, innen már csak a hazai verseny legjobbja juthat tovább. A magyar győztesre élete egyik legnagyobb kalandja vár, hiszen részt vehet az áprilisi világversenyen San Franciscóban. Itt már csak rajta múlik, hogy megszerezze a Bacardí Legacy Cocktail Competition legjobbja címet, koktélja pedig a Bacardí örökség részévé váljon.

További információ: www.bacardilegacy.com

bacardi-1793
A BACARDÍ® rumról

1862-ben Santiago de Cubában Don Facundo Bacardi Massó készített egy könnyű, különlegesen lágy ízű rumot, ami gyökeresen felforgatta a röviditalok piacát. A BACARDÍ egyedi íze rengeteg bártendert inspirált, akik az italból olyan világhíres koktélokat alkottak, mint a Mojito, a Daiquirí, a Cuba Libre, a Piña Colada és a Presidente. A BACARDÍ Superior kapta a legtöbb kitüntetést a rumok közül, több mint 550 díjjal jutalmazták a minőség, az íz és az innováció kapcsán. A BACARDÍ-t jelenleg elsősorban Puerto Ricóban készítik, pontosan követve Don Facundo Bacardi Massó receptjét – öt lépéses desztillációs eljárás keretében amerikai fehér tölgyhordóban érlelve, és ötször átszűrve a semmihez sem hasonlítható minőség és lágyság érdekében. www.bacardi.com

A BACARDÍ® márka a Bacardi Limited tagja, központja Bermudán, Hamiltonban van. A Bacardi Limited a Bacardi csoport alá tartozó vállalatokat tömöríti, beleértve a Bacardi Internation Limitedet.

Bacardí-Legacy-image