Itt vagyok

Az Urwerk Space-Time Blade egy radikális, fénykardra emlékeztető egyedi időmérő, amely a közelgő Only Watch jótékonysági árverésen 100 000 dollár körüli összeget érhet el.

Az 1997-ben Felix Baumgartner és Martin Frei által alapított Urwerk egyike azoknak a csúcskategóriás luxusóramárkáknak, amelyek radikálisan eltérő, a megszokottól eltérő formatervezésű időmérők gyártásával alapozták meg a nevüket. Legújabb alkotásuk sem más, mivel túllépi a hagyományos óragyártás határait. Íme, az Urwerk Space-Time Blade, a 2023 Only Watch jótékonysági eseményre készített egyedi időmérő, amely a haute horológia és a sci-fi világát ötvözi. A Dalibor Farny tehetséges kézművésszel együttműködve készített egyedi időmérő minden bizonnyal minden Star Wars-rajongót lázba hozna, mivel úgy tervezték, hogy úgy nézzen ki, mint egy fénykard.

A 167 cm magas, unortodox digitális óra egy bronz talapzatot és egy üvegoszlopot tartalmaz, amely elegánsan magába zárja a retro-futurisztikus Nixie-csövek kijelzőit. Az Urwerk koncepció kaliberrel működő Space-Time Blade időmérő nemcsak az órákat, perceket és másodperceket mutatja, hanem a Föld forgásának kilométerben megadott távolságát is. A magával ragadó óraműves alkotás tökéletesen bizonyítja az Urwerk elkötelezettségét az innovatív formatervezés és a csúcstechnológia iránt. Az egyedi időmérő darabot a november 5-én Genfben megrendezésre kerülő Only Watch 2023-as kiadásán árverezik el, és várhatóan 45.000 és 80.000 svájci frank (nagyjából 51.200 és 91.000 dollár) között fog elkelni.

Kép – Forbes

Only Watch jótékonysági árverés

Az Only Watch-ot 2005-ben Luc Pettavino hozta létre II. Albert monacói herceg védnöksége alatt azzal a céllal, hogy pénzt gyűjtsön a Duchenne-izomdisztrófia (DMD) – egy progresszív izomdegenerációt és izomgyengeséget okozó genetikai rendellenesség – kutatására. A pénzt a különböző luxus óramárkák által az eseményre készített egyedi időmérők árverésén gyűjtik össze. A 10. évfordulóját ünneplő Only Watch jótékonysági árverés a márkák és a gyűjtők számára egyaránt az egyik legjobban várt kétévente megrendezésre kerülő esemény az órakereskedelmi naptárban. Az aukció előző kilenc kiadása során összesen mintegy 100 millió svájci frank (kb. 114 millió dollár) gyűlt össze. Idén összesen 62 egyedi időmérő kerül kalapács alá a Christie’s-nél, az Only Watch hivatalos aukciósházánál.

Forrás: luxurylaunches.com